Inzameling voor Voedselbank

Boodschappenlijstje n Bij de Hoogvliet in de Leiderdorpse wijk Leyhof wordt zaterdag 16 november een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Leiden e.o. Klanten die de supermarkt betreden, krijgen van de Voedselbank-vrijwilligers het verzoek om één of meerdere producten van het Voedselbank-boodschappenlijstje te kopen. Na het afrekenen kunnen de gekochte producten ingeleverd worden bij de vrijwilligers. Alle producten van het lijstje staan in de winkel bij elkaar op een stelling. Zo ziet de klant meteen waar zij terecht kan voor de gewenste artikelen.


LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Compromis

Al tijdenlang wordt er gesteggeld over 50 of 70 km als maximum snelheid op de 4-baans Oude Spoorbaan, als onderdeel van de Leidse Ring Noord. Voor 70 km zijn er goede argumenten, en de verschillen in uitstoot en geluid zullen erg meevallen. Maar wanneer partijen er niet uitkomen, waarom is het compromis dan niet 60 km? Al jarenlang wordt er veel te moeilijk gedaan over inrichtingseisen die bij een bepaalde snelheid zouden moeten passen. Duidelijke borden, en handhaven, dat is alles. Bij 60 zijn uitstoot en geluid misschien wel lager dan bij 50, doordat met een lager toerental wordt gereden, zelfs bij 70 kan dit lager zijn. Bovendien komen er steeds meer elektrische auto's op de weg, en worden auto's sowieso stiller en schoner. En de Oude Spoorbaan sneller maken dan de Engelendaal is wel degelijk een argument.

Tiddo Bresters, Leiderdorp