Achteraan v.l.n.r. directeur-bestuurder Maron de Pinth van de Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden (waar de PWA onder valt), directeur Johan Vriesema van FloreoKids en bestuursvoorzitter Frits Hoekstra van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (waar De Leeuwerik onder valt.
Achteraan v.l.n.r. directeur-bestuurder Maron de Pinth van de Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden (waar de PWA onder valt), directeur Johan Vriesema van FloreoKids en bestuursvoorzitter Frits Hoekstra van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (waar De Leeuwerik onder valt. Foto: Johan Kranenburg

Jubileum voor Leiderdorpse sportverkiezingen

huldigingen n 2019 is een jubileumjaar voor de Leiderdorpse Sportverkiezingen, die plaatsvinden op vrijdag 29 november. Ooit simpel en eenvoudig begonnen in de sportkantine van de plaatselijke voetbalvereniging maar via diverse accommodaties nu aanbeland in het grote zalencomplex A4 met haar vele faciliteiten. En al die jaren georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp.

In de loop der jaren konden voor een bescheiden gemeente toch vele grote sporters gehuldigd worden. Zoals langebaan schaatser Ruud Borst, shorttrackers Maureen en Melanie de Lange, schaker Jeroen Piket, wielrenster Regina Bruins, roeister Nicole Beukers, hockeyer Jorrit Croon en zitskiër en Olympisch kampioen Jeroen Kampschreur. Ook bij sportteams wisten in het verleden Leiderdorpers de nationale pers te halen met bijvoorbeeld een landskampioenschap van de tennisdames van de Munnik en het algemeen amateurkampioenschap van RCL bij het damesvoetbal.

Ook dit jaar zijn er weer interessante genomineerden. Bij de talenten jongens en meisjes gaat het onder meer om de sporten basketbal, hockey, schaatsen, waterpolo, voetbal, kanopolo en korfbal. Bij de categorie sportman zijn een korfballer, een badmintonner en een voetballer. Bij de vrouwen is er onder meer een roeister. Bij de teams gaat het tussen voetballers, korfballers en een nationaal kampioen kanopolo. In de krant van komende week worden de namen van de genomineerde bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie over de Leiderdorpse Sportverkiezing op de website www.sportpromotieleiderdorp.nl.


Nieuw logo voor Brede School West

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Ter gelegenheid van het lustrum van de Brede School West was onder de leerlingen van de scholen een ontwerpwedstrijd voor een logo uitgeschreven. Die werd gewonnen door Mariia uit groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool. Dinsdagochtend werden drie stoeptegels met het logo geplaatst op het plein, één bij elke ingang en één aan de zijkant van de school op de plek waar zes jaar geleden de eerste steen werd gelegd. Op de foto hierboven tonen bestuurders van de scholen en de kinderopvang de stoeptegels, v.l.n.r. directeur-bestuurder Marton de Pinth van de Stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden (waar de PWA onder valt), directeur Johan Vriesema van FloreoKids en bestuursvoorzitter Frits Hoekstra van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (waar De Leeuwerik onder valt). Vooraan zit Mariia, de ontwerpster van het logo.

| Foto: J.P. Kranenburg