'Neem 50 km/uur als uitgangspunt'

Politiek n Een meerderheid van de Leiderdorpse gemeenteraad wil dat de maximum snelheid op de Oude Spoorbaan 50 kilometer per uur blijft, ook als de weg verbreed wordt naar tweemaal twee banen. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van het Politiek Forum.

Oppositiepartijen D66, PvdA en GroenLinks en coalitiepartij LPL, samen goed voor 13 van de 21 raadszetels, drongen er bij verkeerswethouder Willem Joosten (VVD) op aan om 50 kilometer per uur als uitgangspunt te nemen. Vervolgens moet creatief gekeken worden hoe de weg zodanig ingericht kan worden dat dit ook na de verbreding een te handhaven maximum snelheid is.

De Oude Spoorbaan wordt onderdeel van de Leidse Ring Noord, het noordelijk deel van een ringweg die het doorgaand verkeer weg moet houden uit de kernen van Leiden en Leiderdorp. Daarvoor wordt de weg tussen de Zijlbrug en de rotonde op de kruising met de N446 vierbaans gemaakt. In de nieuwste plannen zou dan tussen de Dwarswateringbrug en de N446 een maximum snelheid van 70 kilometer per uur moeten gaan gelden.

         Lees verder op P7