Basiscursus EHBO

hulpverlening n EHBO-vereniging Leiderdorp, organiseert begin 2020 een basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken in Leiderdorp. De cursisten leren hoe te handelen bij een ongeval, hoe wonden te verbinden, te reanimeren en een AED te gebruiken, alles volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis.

De cursus bestaat uit ongeveer vijftien lesavonden (afhankelijk van aantal deelnemers) en wordt gegeven door een ervaren kaderinstructeur, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De lesavonden zijn op de maandag in de lesruimte van de Leiderdorpse brandweer in de kazerne aan de Simon Smitweg 11. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen.

Kosten zijn 235 euro, inclusief lesboek, materialen en examen. Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de cursus (gedeeltelijk). Kijk voor meer informatie op de website www.ehboleiderdorp.nl of bel met voorzitter Divera Kapteijn van EHBO-Leiderdorp via (071) 5891171 of 06-27173041. Aanmelden voor de cursus kan ook schriftelijk bij Renee Vink (ledenadministratie) Splinterlaan 187, 2352 SH in Leiderdorp.