Toneelavond Open Doek

Zijlkwartier n Toneelvereniging Open Doek speelt zaterdag 9 november de voorstelling 'Een rondje balkon voor meneer' in buurthuis het Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 te Leiderdorp. Dit is tevens het afscheid van regisseur Jack Beijer die de toneelvereniging na 35 jaar verlaat.

Open Doek staat bekend om de kluchten. Ook dit jaar wordt het weer lachen, gieren en brullen. 'Een rondje balkon voor meneer' gaat over staatssecretaris Richard Willey die een avontuurtje heeft georganiseerd met de secretaresse van de oppositieleider. Hun avond neemt echter een andere wending als blijkt dat er een 'lijk' in de vensterbank van hun hotelkamer ligt. De onhandige kabinetchef George Pigden wordt opgeroepen om orde op zaken te stellen. De problemen worden alleen maar groter, als blijkt dat het 'lijk' niet dood is maar een ingehuurde privédetective blijkt te zijn, die meneer Willey en de secretaresse op hun slippertje had moeten betrappen. Als echtgenoten en medewerkers lucht krijgen van wat er in het hotel speelt, is de chaos compleet.

De avond staat dit jaar in het teken van het afscheid van regisseur Jack Beijer. Hij begon in 1984 bij Open Doek met een dubbelrol als Hendrik Jan en Jan Hendrik. Hij speelde mee in zo'n vijftig voorstellingen en werd daarna regisseur bij het gezelschap. Hij heeft ongeveer vijftien voorstellingen geregisseerd, waarvan 'Een rondje balkon voor meneer' de laatste is. In het teken van zijn afscheid zijn er naast de voorstelling nog een aantal verrassingen gepland voor deze avond.

Na afloop is er een gezellige nazit voor spelers en bezoekers.

Open Doek gaat volgend jaar verder zonder een vaste regisseur.

De toegang voor de voorstelling van zaterdag 9 november is voor leden gratis. Niet leden betalen € 6,00 per persoon. De deuren van het Zijlkwartier openen om 19.30 uur. de voorstelling begint om 20.00 uur.


Retraitedag in Dorpskerk

bezinning n 'Tussen verdriet en hoop; Een hemel in de Bijbel' is het thema van de retraitedag op zaterdag 9 november. Het Centrum voor Bezinning en Inspiratie houdt die van 10.00 tot 17.30 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp. Ds. Stephan Kurtzahn begeleidt de deelnemers aan de retraite. Het gaat daarbij om bewustwording en aandacht, de intensiteit van het moment, vertrouwen, kracht en authenticiteit. De kosten bedragen 50 euro, inclusief lunch, koffie en thee. Aanmelden is mogelijk via www.cbileiderdorp.nl


Signeersessie

boek n Zaterdag 9 november van 14.00 tot 15.30 uur signeert Margareth Hillebrandt bij Boekhandel De Kler in Leiderdorp haar nieuwe boek 'Dames op de Herengracht'. Het boek gaat over drie vrouwen die besluiten hun oude dag gezamenlijk door te brengen in een pand aan de Herengracht in Leiden. Een roman over vriendschap, loyaliteit en schuldgevoel.