De toernooispelers in hun griezelige outfits. | Foto: PR
De toernooispelers in hun griezelige outfits. | Foto: PR Foto: PR

Griezelig Halloweentoernooi

Badminton n Woensdag 30 oktober werd voor de tweede keer het Halloween Badmintontoernooi bij BC De Spotvogels gehouden. Leden, proefleden en introducés verschenen in afschrikwekkende outfits. Zo namen Darth Vader, een wandelend skelet, een heks, zombies en een ontsnapte gevangene deel aan het toernooi dat plaats vond in de passend versierde sporthal De Bloemerd.

Sommige kostuums waren zo lastig om in te sporten dat dit leidde tot veel gelach en hilariteit. Maar uiteindelijk bleken twee dames naar de eerste plaats te dingen. Ondanks goed presteren van Lee ging de hoofdprijs naar Lorena . Uiteraard werd er ook een prijs uitgeloofd voor het mooiste kostuum. Dit keer gewonnen door Max. Met name complimenten voor de schmink die door haar zelf was aangebracht.

Wie ook zin heeft om bij een gezellige badmintonclub te spelen (recreatief en competitie) kan kijken op de website, www.spotvogels.nl. Of check de FaceBook pagina (www.facebook.com/despotvogels).

Het is ook mogelijk vrijblijvend langs te komen tijdens een training in sporthal De Bloemerd (elke woensdag vanaf 20.00 uur) of in sporthal de Does (elke maandag vanaf 20.00 uur).


Alecto pakt punt in slotfase

hockey n Nadat er vorige week nipt werd verloren tegen de nummer 1, ontvingen de dames van Alecto afgelopen zondag de nummer 3, Zwolle. Na een gedegen voorbereiding, met onder meer een gewonnen oefenwedstrijd tegen Zoetermeer, kwamen de Leiderdorpse hockeysters met zelfvertrouwen het veld op.

Vanaf de eerste minuut was Alecto alert. Zwolle bood desalniettemin goede tegenstand en de bezoeksters openden ook de score. Alecto liet zich niet uit het veld slaan en met mooie combinaties kwam de thuisploeg steeds dichter bij de gelijkmaker. Deze kwam er inhet tweede kwart. Karlijn Koster werd aangespeeld in de cirkel en flatste de bal zo het net in. Alecto bleef doorzetten en kreeg veel strafcorners, maar deze werden niet verzilverd.

Na de rust waren er over en weer veel kansen. Anne van Eindhoven had nog een mooie sleep op goal, maar de keepster van Zwolle voorkwam met een fraaie duik de 2-1. Zo'n 7 minuten voor tijd kreeg Zwolle een strafcorner. Deze werd in de eerste instantie tegen gehouden door keepster Annick Weterings, maar een spits van Zwolle reageerde attent op de rebound en sloeg de bal in de touwen.

Even zag het er donker uit voor Alecto maar de gastvrouwen gaven niet op. Enkele minuten later passte Van Eindhoven na een fraaie actie over de achterlijn naar middenvelder Rosanne Pries die klaar stond voor de goal en de bal onder de Zwolse keepster door in het doel speelde. 2-2 was ook de eindstand.