De panelen werden eerder tentoongesteld in de Leiderdorpse Scheppingskerk. | Foto: PR
De panelen werden eerder tentoongesteld in de Leiderdorpse Scheppingskerk. | Foto: PR Foto: PR

Winkelochtend voor ouderen en mensen met een functiebeperking

winkelhof n Alweer voor de negentiende keer wordt volgende week in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof een speciale winkelochtend georganiseerd voor ouderen en mensen met beperking. De winkelochtend vindt plaats op woensdag 6 november van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Ouderen en mensen met een functiebeperking krijgen ook dit jaar weer wat lekkers aangeboden door de winkeliers. Uiteraard is er ook muziek en entertainment. Onder andere het koor Young@Heart zorgt voor een feestelijke sfeer. Winkeliers hebben speciale aanbiedingen. Er wordt weer marsepein en andere lekkernijen verkocht. Uiteraard kunt u voor informatie terecht bij de diverse informatiekramen van verschillende organisaties.

Leerlingen van de derde klassen van Visser 't Hooft Lyceum Leiderdorp helpen tijdens de winkelochtend bezoekers die bijvoorbeeld rolstoel afhankelijk zijn door ze in het winkelcentrum rond te rijden. Zij doen dit in het in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Leden van serviceclub Lions Leiderdorp begeleiden groepjes leerlingen bij het halen en brengen van mensen vanuit Leythenrode en de Ommedijk.

Vrijwilligers van Incluzio Leiderdorp zijn aanwezig in Winkelhof als aanspreekpunt. De Winkelochtend wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 1818 en Fonds Sluyterman van Loo.

Wilt u gebruik maken van begeleiding door een leerling in Winkelhof, bijvoorbeeld om u te helpen bij het winkelen of om uw rolstoel te duwen? Of woont u in Leiderdorp en is het nodig om door een vrijwilliger gehaald en thuisgebracht te worden (u betaalt onkostenvergoeding aan de vrijwilliger)? Dan kunt u tot en met uiterlijk 5 november contact opnemen met Incluzio (op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer (071) 541 35 36 of leiderdorp@incluzio.nl).


Kleurrijke expositie besluit met concert

panelen n De expositie '7 Sferen in het Hiernamaals', in De Goede Herderkerk te Zoeterwoude-Rijndijk, wordt zondag 10 november om 15.30 uur op bijzondere wijze afgesloten door 'The ARTvocals'. Dit is een groep van negen zangers die, onder begeleiding van piano en dwarsfluit, bij de schilderijen passende muziek ten gehore brengen. De panelen zullen worden uitgelicht en met passende muziek omgeven. De toegang is gratis. Tot slot is er voor de uitvoerenden en belangstellenden een drankje.

Van 2 tot en met 10 november exposeert de Zoeterwoudse kunstschilder Piet Wolvers in het atrium van De Goede Herderkerk aan de Hoge Rijndijk 18. Het betreft zeven grote olieverfschilderijen met de titel: 'Zeven sferen in het Hiernamaals', waarop hij zijn persoonlijke ervaringen met bovenaardse dimensies heeft verbeeld. Deze expositie was eerder in de regio te zien, onder meer in de Leiderdorpse Scheppingskerk. Velen willen deze nog eens zien. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag van 10.30 uur tot 11.30 uur.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk, en de heer Wolvers zal zelf aanwezig zijn om desgewenst toelichting te geven. Er zal ook een mooi verzorgde brochure à € 7,50 te koop worden neergelegd, waarin de totstandkoming van de schilderijen wordt beschreven. De opbrengst hiervan is bestemd voor het Leidse Hospice Issoria.


Gratis bloeddruk laten meten

gezondheid n Bij de Vegro Thuiszorgwinkel aan de Simon Smitweg 10 in Leiderdorp kan iedereen woensdag 6 november tussen 10.00 en 15.00 uur gratis zijn bloeddruk laten meten. De bloeddruk kan veel vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren. Er zijn bij de Vegro diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. Een afspraak maken voor 1 mei is niet nodig. De Vegro medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts.