Nieuws van de LVU

educatie n Ook in november biedt de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) weer een groot aantal cursussen en workshops. Hieronder een selectie uit het programma:

De Islam in Nederland - In deze korte cursus leert u de Islam in ons land kennen als een veelstromenland, met verschillende theologische stromingen en allerlei regionale herkomsten van de moslims. Ook wordt aandacht besteed aan de opkomst van moslim politieke partijen in Nederland en aan de rol van imams en moskeeën, die niet alleen maar gebedshuizen, maar ook sociale centra zijn. Eerste les: dinsdag 5 november, 20.00 – 22.00 uur.

Schrijf je verhaal - Ontdek jezelf als schrijver! Schrijven is zowel een kunst als een vak, een heerlijke hobby en meer dan dat: een passie, iets waarvan je je niet meer los kan maken als je eenmaal op gang bent. Stijl, opbouw, aanpak, fictie, non fictie en fantasy, het komt allemaal aan de orde in deze cursus van zes lessen. Eerste les: dinsdag 12 november, 14.00 – 16.00 uur.

Grafisch vormgeven met Scribus - Scribus is een gratis open source programma om professioneel drukwerk als advertenties, folders, posters, en tijdschriften op te maken. De programmaboekjes van de LVU zijn opgemaakt met Scribus. In deze cursus leert u de belangrijkste functies van Scribus. Voor de cursisten zijn laptops aanwezig met geïnstalleerde software. Twee lessen op woensdag 13 en 20 november, 19.30 - 21.30 uur.

Jonge Rembrandt, rising star - In museum De Lakenhal in Leiden is van 2 november tot en met 9 februari 2020 een grote tentoonstelling te zien over de jonge Rembrandt die het vak leerde in zijn geboortestad Leiden en zich ontwikkelde tot een groot schilder. De LVU organiseert een verdiepend museumbezoek waarbij een lezing over de jonge Rembrandt wordt gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling. Donderdag 14 november, vanaf 9.30 uur.

Beleef Japan: sushi bereiden - Deze workshop wordt verzorgd door een Japanse topchef. Onder haar leiding maakt u, met een glaasje sake bij de hand, zo'n 20 heerlijke verse sushi die u na afloop meeneemt naar huis. Donderdag 14 november, 19.00 – 21.30 uur.

Keramiek beschilderen met Çini - Çini is Turks voor de kunst van het beschilderen van keramiek. In de cursus (6 lessen) wordt aandacht besteed aan het traditioneel bereiden van de keramische "biscuits", het tekenen en beschilderen van motieven en het beglazen en afbakken van de door u beschilderde keramische tegels en/of borden. Eerste lest: donderdag 14 november, 9.30 – 12.30 uur.

Hoe krijgt en houdt u uw thuisadministratie op orde? - Heeft u problemen met het op orde krijgen van uw thuisadministratie? Weet u niet hoe u structuur in uw thuisadministratie kunt aanbrengen? In deze workshop leert u hoe u uw thuisadministratie op orde krijgt en houdt. Vrijdag 15 november, 9.30 – 11.30 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Motor rijdt achterop personenauto

ongeval n Een personenauto en een motor zijn zondagmiddag rond 4 uur met elkaar in botsing gekomen op de provinciale weg N446 aan de rand van Leiderdorp. De motorrijder knalde met een flinke snelheid op de auto voor hem, toen die moest afremmen vanwege een afslaand voortuig. Bij de aanrijding liep de auto een diepe deuk op, de motor was zwaar beschadigd. De bestuurder van de motor is ter plekke in een ambulance onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.