Geluk van diverse kanten bekeken

Lezing n Jan Ott geeft dinsdagochtend 5 november bij het Leiderdorpse Vrouwennetwerk een lezing met als thema 'Oog voor Geluk'.

In 2012 promoveerde Ott op het onderwerp 'Oog voor Geluk'. Dit onderwerp is vanuit diverse invalshoeken te beschrijven, Jan Ott deed het vanuit de invalshoek 'omstandigheden' en dan met name wat de overheid kan bijdragen aan het geluk van de burger. Onder andere daarover zal hij meer vertellen, maar ook over de beleving van geluk door de eeuwen heen. Natuurlijk zal Ott ook ingaan op het begrip geluk: wat is het nou precies en wat zijn de complicaties die zich kunnen voordoen.

Interessant zijn ook de resultaten en conclusies van wetenschappelijk onderzoek naar geluk. Informatie daarover wordt verzameld door de 'World Database of Happiness', waar Jan Ott ook werkzaam is.

Bezoekers worden uitgenodigd met Ott in discussie te gaan over het begrip 'geluk', dat zo divers beleefd wordt. Wordt je geluk bepaald door je sociale relaties? Door de overheid? Door welvaart? Allemaal vragen die langs zullen komen tijdens de lezing.

De lezing is van 10.00 tot 12.00 uur in wijkgebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Leden van het Vrouwennetwerk hebben gratis toegang, niet-leden betalen €3,-.


'Evergreens' in Dorpskerk

dankdag n Liefhebbers van bekende liederen uit de protestantse traditie zijn op woensdag 6 november in de Leiderdorpse Dorpskerk aan het goede adres. Op deze 'dankdag voor gewas en arbeid' worden dan van 14.30 tot 16.00 uur gezamenlijk vele 'evergreens' gezongen, met voor elk wat wils. Dominee. Hester Smits belicht de achtergronden van de liederen, die door de uitleg nog meer tot de verbeelding spreken.

Halverwege het programma is er een pauze voor een kop koffie, thee of frisdrank. Voor wie slecht ter been is en geen vervoer heeft is er een autodienst (Wim Uittenbogaard, 071-5415394). De zangmiddag in de kerk aan de Hoofdstraat 19 is gratis toegankelijk.


Inzameling boeken, oud papier en voedsel

scheppingskerk n Boeken, oud papier en houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank en worden dinsdag 5 november ingezameld op het plein van de Scheppingskerk. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp staan van 7.30 tot 16.30 uur klaar om de spullen in ontvangst te nemen.

Wat betreft voedsel is er vooral behoefte aan pakken met pasta's en rijst, sauzen, blikken met vis, vlees, soep, groente en peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee, broodbeleg, aardappels. Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.