Alle vrijwilligers van het horror-spookhuis bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg
Alle vrijwilligers van het horror-spookhuis bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Leiderdorp in Halloweenstemming

griezelen n Halloween is officieel pas morgen, op 31 oktober, maar Leiderdorp kwam afgelopen zaterdag al helemaal in de stemming.

Door: Corrie van der Laan

350 griezelliefhebbers bezochten die avond het horror-spookhuis in dansschool DC Dance aan de Rietschans 67. Alexander van der Sel en Karin van der Reijden van AVS Evenementen Service hadden daar samen met een ploeg van zo'n tachtig vrijwilligers een bloedstollend doolhof gecreƫerd. Waar doden uit hun kist probeerden te komen, geesten en vampiers rondzwierven en zombies zich te goed deden aan de ingewanden van hun slachtoffers.

Wie dat een graadje te eng vond, kon terecht op de Wagenmaker. Hier had een groep bewoners een Halloweenfeest voor kinderen georganiseerd met spelletjes, schminktafel, een disco, een waarzegster, een grabbelton en allerlei lekkers. Dansers van de Rode Sneakerz voerden speciale Halloweendansen op. Ook hier was het razend druk met, vanzelfsprekend, vooral veel kinderen en hun ouders.

Positieve reacties

Van der Sel is maandagmiddag nog aan het napuffen. Het was een druk weekje, met dagenlang opbouwen, de avond zelf op 26 oktober en vervolgens zondag tot diep in de nacht aan de slag om de dansschool weer helemaal netjes te maken voor start van de lessen op maandag. Maar het was de moeite waard, verzekert hij. "We hebben zoveel positieve reacties gehad. We hadden zelfs kinderen die meteen nog een keer het spookhuis in wilden."

Over het aantal bezoekers is hij niet ontevreden, zeker gezien het hobbelige voortraject. Aanvankelijk was het plan dat het 'Halloweenteam', bestaande uit AVS Evenementen Service en een aantal enthousiaste Leiderdorpers, een spooktocht in park De Houtkamp zou organiseren.                 Lees verder op P5