Dierbaren gedenken op lichtjesavond

begraafplaats n Op zaterdag 2 november wordt om 20.00 uur voor de vijfde keer Lichtjesavond georganiseerd op de Algemene Begraafplaats aan de Hoogmadeseweg 60-B in Leiderdorp. Op informele wijze gedenken alle aanwezigen dierbaren die er helaas niet meer zijn.

De gehele begraafplaats is verlicht met duizend echte lichtjes, bijzonder en sfeervol op een donkere herfstavond. Een paar vuurkorven zorgen voor warmte.
Vanaf 19.45 uur is iedereen welkom met een zelf meegebrachte kaars, lantaarn of lichtje. Er zijn ook kaarsen te koop bij de ingang. Parkeren kan ook bij Tuincentrum Ranzijn, dat grenst aan de begraafplaats. Om 20.00 uur lopen de aanwezigen in een lange stoet door de aula naar het binnenplein om daar in een ongedwongen sfeer enkele toepasselijke liedjes te zingen, samen met het koor Young@Heart onder leiding van Annemiek de Groot. Vervolgens is er gelegenheid de lichtjes naar de graven te brengen of op het binnenplein neer te zetten. Ter afsluiting, om 20.30 uur, is iedereen welkom in Brasserie Park voor warme koffie of thee om weer op temperatuur te komen.

Lichtjesavond is een particulier initiatief. Bij de ingang van de begraafplaats staat een box voor een vrije gift. Gelovig of niet, Leiderdorper of niet, iedereen is welkom. Mail voor meer informatie naar lichtjesavondleiderdorp@gmail.com.


Koffie-inloop

gezelschap n Zondag 3 november van 11.00 tot 13.00 uur is er weer een koffie-inloop voor alleengaanden bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. De koffie-inlopen zijn elke eerste zondag van de maand. Iedereen die alleen is en gezelschap zoekt, is welkom. Bezoekers worden begroet bij de ingang, niemand wordt aan zijn lot overgelaten.

Wie interesse heeft om mee te gaan naar de Kerstmarkt in Dortmund op zaterdag 30 november of naar de Kerstmarkt van Kleef op dinsdag 3 december (kosten per per € 29,-) kan contact opnemen met leiderdorpsamenuit@gmail.com.


PROZAvsRIJM

Wachten

Als een standbeeld stond zij daar

Een roze bloem in het haar

Zij was almaar aan het turen

Het scheen erg lang te duren

Wachtte zij soms op iemand

Keek steeds van kant naar kant

Overal kwamen mensen voorbij

In de verte kwam een man naderbij

Hij bekeek haar aan van top tot teen

Er ging een rilling door haar heen

Hij vroeg haar hoe zij heette

Dat wilde hij graag weten

Haar naam was Marie Carolien

Daar kwam buslijn tien

De man bleef verbaasd staan

Jammer dat hij haar moest laten gaan

                

                Henk Koster