Bronscheiding van gft en papier verbeteren

VERVOLG VAN VOORPAGINA

De sprong van 220 kilo naar 100 kilo restafval per persoon per jaar kan gemaakt worden door de bronscheiding van met name gft en papier/karton te verbeteren. In 2018 verdween nog 89 kilo gft en 32 kilo papier/karton in het restafval. Het plan is om bewoners van laagbouw naast de 'grijze' en 'groene' container ook een container voor papier te geven. Die wordt dan eens per vier weken geleegd. Bewoners van hoogbouw krijgen keukenbakjes voor gft en er worden gft-zuilen geplaatst waar de bakjes geleegd kunnen worden.

Luiers

Op den duur kan ook nog een luierinzamelingsysteem op poten worden gezet wat nog eens 21 kilo restafval per persoon per jaar kan schelen. Volgens B en W is dat nu nog niet zinvol omdat er te weinig verwerkingscapaciteit voor de gebruikte luiers is.

Het collegevoorstel wordt besproken in het Politiek Forum van 4 november, de gemeenteraad moet er op 18 november een besluit over nemen.


Spookhuis zoekt nog vampiers en zombies

Halloween n Zaterdagavond 26 oktober wordt het griezelen aan de Rietschans 67 in Leiderdorp. De daar gevestigde dansschool DC Dance is dan voor een avond omgevormd tot horror-spookhuis. Dat in het kader van Halloween.

Trekkers van het evenement zijn Alexander van der Sel en Karin van der Reijden van AVS Evenementen Service. Zij worden geholpen door een grote groep vrijwilligers maar kunnen nog wel wat meer hulp gebruiken. Een stuk of tien extra figuranten zouden zeer welkom zijn, zegt Van der Sel. "Ik denk dan aan mensen die bijvoorbeeld een vampier of zombie willen spelen."

Hij heeft zin in zaterdag. "Het wordt absoluut eng, maar op een leuke manier."

Wie een rol wil spelen in het horror-spookhuis kan contact opnemen met Van der Sel via e-mail avsevenementenservice@gmail.com of via Facebook: www.facebook.com/groups/Halloweenleiderdorp.

openingstijden

Het horror-spookhuis is op 26 oktober geopend van 7 tot 11 uur 's avonds en er wordt een entreeprijs van € 1,50 per persoon gevraagd. De organisatie hanteert een minimum leeftijd van 12 jaar. Jongere kinderen moeten begeleid worden door een volwassene, is het nadrukkelijke advies.


Lezing in Dorpskerk

vragen n Wat geeft jouw leven richting en vervulling? Wat is jouw levensmissie? Over die vragen houdt Willem Glaudemans op dinsdag 29 oktober een lezing in de Dorpskerk in Leiderdorp.

Het zijn lastige vragen die voor veel mensen moeilijk te beantwoorden zijn. Wie op zoek wil naar het begin van een antwoord kan zich laten inspireren door Glaudemans. De neerlandicus vertaalt spirituele boeken en gnostische geschriften en is van jongs af aan geïnteresseerd in het leven na de dood. Hij volgde trainingen bij Elisabeth Kübler-Ross over Life, Death and Transition. Dit heeft zijn leven naar eigen zeggen ingrijpend veranderd. De lezing op 29 oktober begint om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19. De zaal gaat open om 19.30 uur, de entree bedraagt 5 euro. De lezing is een initiatief van het Centrum voor Bezinning en Inspiratie, het CBI.