Robert Koreman voor de vitrine in De Sterrentuin waarin nu keramiek van zijn hand staat. | Foto: PR
Robert Koreman voor de vitrine in De Sterrentuin waarin nu keramiek van zijn hand staat. | Foto: PR Foto: PR

Keramiek van Koreman in De Sterrentuin

expositie n De vitrine van de Kunstkring Leiderdorp in De Sterrentuin is ingericht met werk van Robert Koreman, een aimabele leraar Nederlands die inmiddels de 60 is gepasseerd en veel tijd en energie steekt in twee passies: volwassenenonderwijs en keramiek.

Als jonge jongen was Koreman altijd al 'creatief aan het knutselen en rommelen', maar door de opleiding aan de pedagogische academie kreeg dit alles wat meer structuur. Daarna volgde hij cursussen boetseren en beeldhouwen bij Kunst en Ontspanning in Leiden, het huidige B plus C. Hij kwam in contact met beeldhouwster Fredy Wubbe bij wie hij veel inspiratie opdeed. Nu is hij al ruim twintig jaar leerling bij Mieke Bakker in Leiderdorp.

Het werk van Robert Koreman laat zich niet in een hokje stoppen: je ziet figuratieve maar ook abstracte werken, sommige gedeeltelijk geglazuurd, andere met het mooie patine van de chamotteklei. Een kunstwerk vormt zich in zijn handen, meestal ontwikkelt het zich al doende. Hij heeft een sterke emotionele band met al zijn kunstwerken; ieder stuk herbergt een eigen unieke herinnering.

Voorlopig laatste expositie

De expositie van het werk van Koreman is voorlopig de laatste Kunstkring expositie in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 10; begin 2019 start de verbouwing en is ook de Kunstkring vitrine tijdelijk zijn plek kwijt.