Trio Vuelo bestaat uit bassist Hans de Wit, gitarist Hans Wildschut en zangeres Roos Harmsen.. | Foto: PR
Trio Vuelo bestaat uit bassist Hans de Wit, gitarist Hans Wildschut en zangeres Roos Harmsen.. | Foto: PR Foto: PR

Trio Vuelo komt Muzikaal Tuynieren

Muziek n Op zondagmiddag 27 oktober is er weer Muzikaal Tuynieren in het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn. Van 16.00 tot 18.00 uur staat het Trio Vuelo op het podium

Trio Vuelo wordt sinds het vertrek van gitarist en componist Hans Plug versterkt met de veelbelovende zangeres Roos Harmsen. Het repertoire is daardoor veelzijdiger en toegankelijker geworden. Het trio, dat verder bestaat uit Hans de Witt op bas en Hans Wildschut op gitaar, brengt mooie luisterliedjes met uitstapjes naar de lichte jazz, pop en blues. Covers van onder anderen Rory Block, Norah Jones, Beth Hart en Madeline Peyroux. Door de sobere begeleiding wordt snel duidelijk hoe goed de songs van deze artiesten zijn.

De toegang is gratis. Wie na afloop van het optreden wil blijven eten, kan een keuze maken uit het á la carte menu of kiezen voor het seizoensmenu. Het belooft weer erg druk te worden, dus reserveren is gewenst op (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 . Meer info op www.dehollandschetuyn.nl of op Facebook.

Trio Vuelo bestaat uit bassist Hans de Wit, gitarist Hans Wildschut en zangeres Roos Harmsen.. | Foto: PR


Nieuws van de LVU

educatie n Bezoeken aan exposities, lezingen, workshops, kook- en schrijfcursussen. De Volksuniversiteit heeft ook in de laatste maanden van 2019 een zeer gevarieerd programma. Hieronder een greep uit het aanbod:

Cyprus, het eiland van Afrodite - Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een grote tentoonstelling over Cyprus. De LVU speelt hierop in met een serie van drie lezingen door Diana de Wild. Onder haar leiding vindt ook een bezoek aan deze schitterende tentoonstelling plaats. Cyprus is het eiland waar Afrodite, de godin van de liefde, na haar geboorte in zee aan land ging. Maar ook een spil in de handelsnetwerken waar alle culturen rond de Middellandse zee hun sporen hebben nagelaten. Eerste bijeenkomst: dinsdag 29 oktober, 10.00 – 12.00 uur.

Maak zelf een vilten winterse sjaal - Met vilt kun je van allerlei mooie dingen maken. In de workshop van maandag 4 november (19.30 – 22.00 uur) maakt u zelf eerst vilt en dan een warme winterse sjaal.

De Islam in Nederland - In deze korte cursus leert u de Islam in ons land kennen als een veelstromenland, met verschillende theologische stromingen en allerlei regionale herkomsten van de moslims. Ook wordt aandacht besteed aan de opkomst van moslim politieke partijen in Nederland en aan de rol van imams en moskeeën, die niet alleen maar gebedshuizen, maar ook sociale centra zijn. Eerste les: dinsdag 5 november, 20.00 – 22.00 uur.

Schrijf je verhaal - Ontdek jezelf als schrijver! Misschien ben je goed in het schrijven van spannende, korte verhalen, of ligt je kracht in het opbouwen van een 'dikke pil'. Schrijven is zowel een kunst als een vak, een heerlijke hobby en meer dan dat: een passie, iets waarvan je je niet meer los kan maken als je eenmaal op gang bent. Stijl, opbouw, aanpak, fictie, non fictie en fantasy, het komt allemaal aan de orde in deze cursus van zes lessen. Eerste les: dinsdag 12 november, 14.00 – 16.00 uur.

Jonge Rembrandt, rising star - De Lakenhal organiseert van 2 november tot en met 9 februari 2020 een grote tentoonstelling over de jonge Rembrandt die het vak leerde in zijn geboortestad Leiden en zich ontwikkelde tot een groot schilder. Dit verdiepend museumbezoek omvat een lezing over de jonge Rembrandt en een bezoek aan de tentoonstelling. Donderdag 14 november, vanaf 9.30 uur.

Sushi bereiden - De workshop 'Beleef Japan: sushi bereiden' wordt verzorgd door een Japanse topchef. Onder haar leiding maakt u, met een glaasje sake bij de hand, zo'n 20 heerlijke verse sushi die u na afloop meeneemt naar huis. Donderdag 14 november, 19.00 – 21.30 uur.

Informatie en aanmelding via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).