Simone van Meurs (staand onder de basket) reikte de prijzen uit. | Foto: PR
Simone van Meurs (staand onder de basket) reikte de prijzen uit. | Foto: PR Foto: PR

De Hobbit en School Kastanjelaan hebben de beste basketballers

basketbal n Vier meidenteams en vijf jongensteams streden woensdag 16 oktober om de felbegeerde bekers tijdens het Leiderdorpse schoolbasketbaltoernooi in sporthal De Bloemerd. Bij de meiden won het team van De Hobbit, bij de jongens was het team van de School Kastanjelaan de sterkste.

Ondanks de onderlinge competitie was de sfeer gezellig. Bij dit toernooi gaat het er ook vooral om de kinderen lekker te laten sporten. Dit in de geest van de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen!

Het toernooi was georganiseerd door de Basketbal Vereniging Leiderdorp (BVL) in samenwerking met welzijnsorganisatie Incluzio.

In de meidenpoule speelden behalve het team van De Hobbit ook teams van de Koningin Julianaschool, de Kastanjelaanschool en de Willem de Zwijgerschool. Bij de jongenscompetitie waren naast de School Kastanjelaan ook de Leeuwerik, de Willem de Zwijgerschool, de Regenboog en de Hasselbraam vertegenwoordigd. De begeleiding van de wedstrijden was in handen van leden van BVL. Onder luide aanmoedigen van ouders, leerkrachten en medeleerlingen werd gebasketbald. De spelers toonden veel inzet wat leidde tot leuke wedstrijden.

Simone van Meurs van BVL reikte aan het eind van de middag de bekers uit aan de eerste drie teams. Bij de meiden was de eindstand: 1. de Hobbit, 2. de School Kastanjelaan, 3. Willem de Zwijgerschool en 4. Kon. Julianaschool. Bij de jongens was de einduitslag: 1. de School Kastanjelaan, 2. de Regenboog, 3. de Hasselbraam en een gedeelde 4e plek voor de Leeuwerik en de Willem de Zwijgerschool.

De winnaars van de bekers kregen naast de sportieve eer ook nog vrijkaartjes om te kunnen zwemmen in De Does (sponsor Sportfondsen). De bekers werden ter beschikking gesteld door BVL.


Zwoegen buiten gebaande paden

beachduathlon n Op zondag 10 november start om half 10 's ochtends de Beachduathlon Noordwijk bij St(r)andplaats Nederzandt (Langevelderslag). De wedstrijd wordt voor de 22e keer georganiseerd door Triathlon Vereniging de Bollenstreek; een echte klassieker in de regio. De wedstrijd is voor zowel licentiehouders van de Nederlandse Triathlon Bond als voor recreanten.

Beachduathlon Noordwijk is een avontuurlijke variant van triatlon en duathlon. Er wordt afgeweken van de gebaande paden en het ruwe terrein opgezocht. Het parcours is zeer gevarieerd. Het bestaat uit een onverharde, geaccidenteerde loopronde over het strand en door de duinen. Daarna volgt een deels verhard en deels onverhard fietsparcours. De slotkilometers naar het begin van het parcours zijn over het strand.

Er kan gekozen worden uit twee afstanden: een korte afstand (3,5 km lopen, 8 km fietsen, 3,5 km lopen) en een lange afstand (aansluitend aan de korte afstand nogmaals 8 km fietsen en 3,5 km lopen). De finish is op het terras van St(r)andplaats Nederzandt, een uiterst sfeervolle locatie die het ontdekken waard is. In winterse sferen kan nagenoten worden onder het genot van een kop koffie of een heerlijke lunch.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.beachduathlon.nl, ntbinschrijvingen.nl en nederzandt.nl.