Afbeelding
Foto: PR

#kanook bij RCL en Alecto

bewustwording n Kinderen brengen wekelijks tijd door op hun sportclub. In zo'n gezonde sportieve omgeving past de keuze voor een gezonder alternatief als het gaat om eten en drinken. De campagne #kanook is bedoeld om kinderen en hun ouders hier meer bewust van te maken. #kanook is zaterdag gestart bij voetbalclub RCL en hockeyclub Alecto in Leiderdorp.

Het idee is heel simpel: zorg ervoor dat water, fruit en een bruine tosti beschikbaar en zichtbaar zijn in de sportkantines. "Veel initiatieven om kantines gezonder te maken struikelen bij de inkoop van nieuwe producten of het onvoldoende informeren van vrijwilligers achter de bar. Met de term #kanook en drie simpele basisproducten laten wij een gezonder alternatief zien. Als hierdoor sportkantines de gezondere alternatieven verder gaan uitbreiden, is dat natuurlijk alleen maar mooi", aldus Robert Guis een van de initiatiefnemers.

Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk sportclubs in de regio met dit initiatief te laten starten. Zij worden op weg geholpen met advies, een kist gratis fruit, waterkannen en een #kanook startpakket. Voor meer informatie kunnen zij mailen naar robert@ownagency.nl.

Het initiatief van deze campagne is tot stand gekomen door een financiƫle bijdrage van Rabobank Leiden-Katwijk vanuit het project De Maatschappelijke Agenda. Daarnaast was er steun van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp, de landelijke organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht, welzijnsorganisatie Welzijnskwartier uit de Duin- en Bollenstreek en het bedrijf OWN agency.

Op de foto's hieronder laten meisjes van Alecto en jongens van RCL zien dat ze achter de campagne staan.


Afbeelding