Alectospeelster Maxine van der Meer aan de bal. | Foto: J.P. Kranenburg
Alectospeelster Maxine van der Meer aan de bal. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Eerste competitiewinst voor Alecto vrouwen

hockey n De vrouwen van Alecto hebben zondag op eigen terrein de eerste zege van dit seizoen behaald. Tegen Fletiomare werd het 3-0.

De Leiderdorpse hockeysters waren erop gebrand om de eerste drie punten te pakken. Ze moesten het doen zonder coach Tembi maar die werd vervangen door assistent Jesse Martens en Jerome van Donk.

In de eerste helft zette Fletiomare goed druk. De Utrechtse vrouwen kregen binnen enkele seconden de eerste strafcorner van de wedstrijd maar wisten die niet te verzilveren. Alecto had wat opstartproblemen en kreeg daardoor veel kansen tegen. Keepster Annick Weterings stond sterk te spelen in het doel van de thuisclub en voorkwam daardoor de 0-1 achterstand. Uiteindelijk lukte het Alecto om beter in de wedstrijd te komen en zelf kansen te creëren. Anne van Eindhoven sloeg de bal net over het doel heen en Karlijn Koster kreeg een mooie kans nadat zij een sprint over het halve veld had getrokken maar miste net. Het was wachten op de openingstreffer en die kwam via een strafcorner. Carin Croon tipte de bal netjes in zodat Alecto met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

In vorige wedstrijden had Alecto vaak een dip na de rust en toonde zich in de tweede helft de zwakkere ploeg. Dankzij een goed gesprek afgelopen week trapte het team nu niet opnieuw in die valkuil; na de rust was Alecto de sterkste ploeg op het veld. Met goede combinaties kwamen de Leiderdorpse hockeysters onder de druk van de Utrechtse gasten uit. Het leidde tot een fraai tweede doelpunt van opnieuw Carlijn Croon. Zij zag dat de Fletiomare keeper een bloksliding deed en speelde de bal met een kapflats over de uitkomende doelvrouw heen: 2-0.

Fletiomare kreeg nog wel wat kansjes, maar de verdediging van de thuisploeg stond als een muur. In het laatste kwart wist Alecto de voorsprong nog wat te vergroten. Anne van Eindhoven pushte vanuit een strafcorner op de goal waarna Karlijn Koster de bal tussen de palen tippte.

De drie punten waren binnen. Een verdiende winst na een mooie wedstrijd waarin de Alectospeelsters alles uit de kast hebben gehaald. Een wedstrijd die het team ook vertrouwen heeft gegeven.

Volgende week speelt Alecto uit tegen Breda. Het belooft een pittige wedstrijd te worden, maar de opgaande lijn kan hopelijk worden doorgetrokken.

Velocitas blijft puntloos

korfbal n Velocitas 1 heeft de uitwedstrijd tegen CKV Unitas Perspectief uit Harderwijk met 22 – 12 verloren. Het (gebrek aan) scorend vermogen was net zoals in voorgaande wedstrijden de boosdoener.

Velocitas startte tegen tegen Unitas in een ietwat gewijzigde opstelling. Lisanne van Meurs verving de zieke Sanne Glasbeek. Ook naast de lijnen was er een tijdelijke wijziging. Coach Leo van den Bos moest afzeggen vanwege privéomstandigheden. Klaas Bosman nam de honneurs waar.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Vier snelle doelpunten achter elkaar zorgen voor een gelijke verdeling van de punten. Tom Glasbeek nam de eerste aansluitingstreffer voor zijn rekening. Een schot van Mitchell de Boer trok de stand gelijk naar 2 – 2.

Daarna nam Unitas het heft in handen. Velocitas verzuimde te scoren. De thuisploeg deed dat wel en liep al snel uit naar 4 – 2. Dankzij goals van onder andere Tom Glasbeek en een mooie doorloopbal van Debby Halvemaan wist de ploeg uit Leiderdorp uiteindelijk toch nog vijfmaal de korf te vinden in de eerste helft. Het was een kleine pleister op de grote wond van elf tegentreffers.

Na rust speelde Velocitas wat sterker dan in de eerste helft. Coach Klaas zag zijn ploeg evenveel scoren als de thuisploeg. Bij een stand van 13–8 wist Velocitas dat het moest doorzetten om een spannende slotfase te forceren. Maar toen liet het scorend vermogen het, net zoals in de eerste helft, plotseling weer afweten. Unitas liep weg en verzekerde zichzelf van de winst.

In de slotfase liet Velocitas het hoofd net teveel hangen, waardoor de uitslag groter uitviel dan nodig was: met 22 – 12 vertrokken beide teams richting kleedkamer.

Aanstaande zaterdag speelt Velocitas om 15.30 thuis tegen OVVO. De ploeg uit Maarssen staat op de vierde plek met 3 punten uit 6 wedstrijden. Dat Velocitas hoopt aanstaande zaterdag de eerste punten in de overgangsklasse te pakken, moge duidelijk zijn.