Actie voor nestkastjes

VERVOLG VAN VOORPAGINA

"Iedere keer dat het bedrijf, dat door de gemeente in de arm genomen was, zou komen, kregen we het bericht dat ze naar een andere, meer urgente locatie waren weggeroepen. Na twee weken zijn we toch maar weer open gegaan. Wel hebben we een waarschuwing opgehangen voor bezoekers. Ook hebben we in het deel waar het meest gespeeld wordt een stuk of zes eiken met nesten gemarkeerd."

De vrijwilligers hebben de hele zomer doorgewerkt in de speeltuin en volgens Vons "geen heftige klachten gehad". Wel waren er veel minder bezoekers dan andere jaren.

Om herhaling van de eikenprocessierupsplaag te voorkomen, wil de Stichting Natuurspeeltuin wil nu natuurlijke bestrijding inzetten. Kool- en pimpelmezen behoren tot de vogels die de harige rupsen wel willen eten. Een koolmeeskuiken kan in twee weken zo'n achthonderd rupsen wegwerken. Aangezien een nest acht tot dertien kuikens telt, tikt dat flink aan. Maar dan is het wel zaak dat de mezen de natuurspeeltuin kiezen als nestelplek. Het is de bedoeling ze te verleiden met nestkastjes, waar de vogels zo kunnen intrekken. Die kosten 7 euro per stuk.

Wie de natuurspeeltuin wil helpen om de plaagrupsen onder controle te krijgen, kan een nestkastje doneren door 7 euro over te maken op bankrekening NL68RABO0135831326 van de Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp onder vermelding van 'Nestkastje'.


Figuranten nodig voor spookhuis

Oproep n Wie graag eens in de huid van een spook, monster, vampier of andere griezel wil kruipen, kan eind deze maand zijn kans grijpen: er zijn nog figuranten nodig voor het horror-spookhuis op zaterdagavond 26 oktober. Alexander van der Sel en Karin van der Reijden van AVS Evenementen Service willen met een grote groep vrijwilligers in de aanloop naar Halloween een spectaculair griezelige avond voor mensen met lef neerzetten. In dansschool DC Dance aan de Rietschans 67 in Leiderdorp wordt een bloedstollend horror-spookhuis gecreëerd. Maar de organisatoren kunnen nog wel wat hulp én materialen gebruiken. Zo zijn ze op zoek naar oude, versleten spijkerkleding en Halloweenversieringen.

Wie wil meehelpen als figurant of materialen wil doneren, kan mailen naar halloweenleiderdorp@gmail.com of contact opnemen via Facebook: www.facebook.com/groups/Halloweenleiderdorp.


Rommelmarkt

Spulletjes n Zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is er een rommelmarkt in buurtkamer De Hoeksteen aan de Houtschans 107 in Leiderdorp. De markt is georganiseerd voor en door bewoners. Iedereen, wijkbewoner of niet, is welkom om te komen snuffelen tussen de vele spulletje.

Wie ook spullen wil verkopen op de rommelmarkt, kan dat melden via rvegmond@incluzio.nl.