De jongeren die komende zomer naar Malawi gaan om klaslokalen, latrines en een verschoningsruimte voor meisjes te bouwen. | Foto: PR
De jongeren die komende zomer naar Malawi gaan om klaslokalen, latrines en een verschoningsruimte voor meisjes te bouwen. | Foto: PR Foto: PR

Walking Diner langs woningen in Leiderdorp

benefiet n Zin in een gezellig diner waarbij je voor elke gang naar een ander huisadres vertrekt? Met onbekenden de maaltijd delen en tegelijkertijd een goed doel steunen? Wie dit aanspreekt, kan zich aanmelden voor het Walking Diner op 19 oktober in Leiderdorp.

Het Walking Diner is een initiatief van de Leiderdorpse World Servants-groep. Deze groep van 22 jongeren gaat in de zomer van 2020 naar Endhlaleni in Malawi om daar samen met de lokale bevolking klaslokalen, latrines en een verschoningsruimte voor meisjes te bouwen. Hierdoor bouwen zij voor een betere toekomst met en voor de inwoners van dit dorp. Het is een duurzaam project, omdat de lokale bevolking dit project ook in stand houdt. Momenteel zijn de jongeren druk bezig met het organiseren van acties om de kosten van het bouwproject, zoals stenen en gereedschap, zelf in te zamelen.

Het diner op 19 oktober is een van die acties. In de Protestantse Gemeente Leiderdorp wordt zo'n diner vaker gehouden. Gastgezinnen en leden van de World Servants-groep zorgen voor de gerechten. Het voorgerecht wordt op de ene plaats genuttigd, het hoofdgerecht op een volgend adres en het dessert in het Trefpunt bij de Dorpskerk. Mensen kunnen zich aanmelden om alleen of in tweetallen een route te volgen. Meer informatie en aanmelden: Lianna Heuvelmans (l.a.huizinga@hotmail.com) en Vera van Beek (vera-van-beek@ziggo.nl). Meer informatie over de jongerengroep: www.worldservants.nl/leiderdorp.