Nieuws van de Volksuniversiteit Leiderdorp

educatie n Volgende week starten bij de Volksuniversiteit Leiderdorp cursussen literatuur en ethiek en is er een workshop opruimen.

Leeskring Oost-Europese literatuur

Oost-Europa heeft grote auteurs voortgebracht, zoals Kafka, Marai, Tolstoj, Alexevitsj en vele anderen, vaak een 'must' voor literatuurliefhebbers. Bij de Leeskring Oost-Europese literatuur komt het werk van deze grote schrijvers aan de orde in zes lessen.

Start: donderdag 10 oktober, 10.00 – 12.00 uur.

Ethiek, de filosofie van het goede leven

Een goed leven, wie wil dat nou niet? Maar wanneer heb je een goed leven en hoe bereik je het? Ethiek is de stroming in de filosofie waarin deze vragen beantwoord worden. In deze cursus komen de visie van filosofen Epictetus, Aristoteles, John Stuart Mill, Immanuel Kant en Hannah Arendt aan de orde. Stoïcijns, geluk of plicht? Kom er in vijf lessen achter wat er bij u past.

Start: donderdag 10 oktober, 19.30 – 21.30 uur.

Ontspul en krijg een opgeruimd huis

Heeft u problemen om uw huis opgeruimd te krijgen? Weet u niet waar te beginnen of hoe u uw huis na opruimen netjes houdt? Aan de hand van een aantal opruimregels en tips krijgt u handvatten hoe na de workshop bij u thuis alles op orde te krijgen en te houden.

Workshop, vrijdag 11 oktober, 9.30- 11.30 uur

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).