Gebruik je fantasie, ontwerp een voertuig

Kinderboekenweek n In het kader van de Kinderenboekenweek (2 tot en met 13 oktober) worden activiteiten georganiseerd in alle bibliotheken van BplusC. In de Leiderdorpse bibliotheek in De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar woensdagmiddag 9 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur komen knutselen.

Thema van de Kinderboekenweek 2019 is 'Reis mee!' Er wordt daarbij op allerlei verrassende manieren gekeken naar voertuigen. Natuurlijk is dat ook te merken tijdens de knutselmiddag in de Leiderdorpse bibliotheek. De kinderen gaan hier aan de hand van voorbeelden van verschillende kunstenaars zelf een fantasievoertuig ontwerpen. Deelname is gratis.


Wandeling door de heemtuin

Heemtuin n Natuurkenners Aad Rijntalder en Wout Anker verzorgen zondag 6 oktober de laatste rondwandeling van 2019 door de Leiderdorpse heemtuin. Vanzelfsprekend is er dit keer volop aandacht voor de herfstverschijnselen. De wandeling start om 15.00 uur bij het achterhek van de heemtuin tegenover de kinderboerderij. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.


JTS heeft nog plek voor toneelspelers

toneellessen n Het seizoen is alweer begonnen maar iedereen vanaf 4 jaar die wil leren toneelspelen, kan nog altijd terecht bij de Leiderdorpse Jeugdtheaterschool Theaterplaats.

Bij JTS Theaterplaats staat spelplezier voorop. Je leert allerlei toneelspelvaardigheden en ook andere vaardigheden zoals samenwerken, voor een groep durven staan en je creativiteit ontwikkelen. Lekker loskomen en 'doen alsof'. Bij toneelspelen zit je nooit stil en je bent dan ook voortdurend in beweging.

De lessen worden gegeven door een bevoegde professionele theaterdocent. Aan het einde van het jaar zijn er optredens voor publiek in een spetterend theaterfestival in een echt theater. Wie wil kan nog vaker optreden op bijzondere locaties.

De leslocatie is in theaterstudio 'Het Balkon' in de Willem de Zwijgerschool aan de Bernardstraat 1 in Leiderdorp. Kijk voor lestijden en aanmelden voor een (proef)les op www.theaterplaats.nl.


Herfstexcursie

Natuur n Op zondagmiddag 6 oktober wordt in Polderpark Cronesteyn een herfstexcursie georganiseerd door natuurgidsen van IVN Leidse regio. De gidsen zullen extra aandacht hebben voor de manier waarop planten hun vruchten en zaden verspreiden.

De herfstexcursie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar en start om 14.00 uur bij de Tuin van de Smid.