Aquadraat heren komen net tekort

waterpolo n Het eerste herenteam van de Leiderdorp-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat was er zaterdag op gebrand tegen Gouwe de eerste drie punten van dit seizoen binnen te halen. Maar het liep anders. In het Waddinxveense zwembad keek Aquadraat al snel tegen een grote achterstand aan. De inhaalstrijd die de ploeg daarna inzette was sterk maar te zwaar om de winst te pakken.

Aquadraat startte niet gefocust genoeg zodat de ervaren Gouwe-spelers in minder dan drie minuten vier keer konden scoren. Luuk Enter deed wat terug voor Aquadraat (4-1) maar de achterstand liep toch nog op tot 6-1 voordat de inhaalrace begon. Daarbij lieten vooral de jonge spelers van Aquadraat, Kevin Noordover en Luc Wisse, zich zien. Luuk Enter scoorde na een assist van Noordover de 6-2 waarna Noordover zelf voor de 6-3 zorgde met een schot in de kruising na een goed uitgespeelde aanval. Timo Dreef zette de stand op 6-4. De Aquadraat verdediging hield Gouwe ondertussen van scoren af zodat achtereenvolgens Maikel vd. Berg, Luc Wisse en Luuk Enter de stand gelijk konden trekken. Het werd nog 7-7 maar daarmee was de koek op voor Aquadraat. Gouwe benutte twee uitgelezen kansen in de laatste periode en zegevierde daardoor met 9-7.

Aquadraat dames

Dames 1 speelde tegen ZVL in Leiden en behaalde, net als in de eerste wedstrijd van het seizoen, een gelijkspel. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoorden om en om tot een 2-2 stand (Aquadraat goals van Sanne de Ridder en Nina van Amsterdam). Daarna kreeg ZVL even het heft even in handen en kon de marge op 2 zetten (4-2).

Halverwege de derde periode kwam Aquadraat langszij via doelpunten van Van Amsterdam en Nathalie van Walraad. De 4-4 stand bleef staan tot ruim een minuut voor het einde. Na een score van ZVL leek de ploeg van coach Sander Philippo de punten mis te lopen. Maar met nog 18 seconden op de klok, schoot Van Amsterdam de hattrick vol en bezorgde ze Aquadraat een gelijkspel: 5-5.