Henk en Sonja Nulle op hun huwelijksdag, 28 september 1959.
Henk en Sonja Nulle op hun huwelijksdag, 28 september 1959. Foto: PR

n Henk en Sonja Nulle vieren diamanten huwelijksverjaardag

Al zestig jaar gelukkig met elkaar

huwelijksjubileum n Henk en Sonja Nulle-Zoutendijk vierden op 28 september hun diamanten bruiloft. Burgemeester Laila Driessen kwam hen met dit heuglijk feit feliciteren.

Door: Nelleke Thissen

Hoe bijzonder is het om zestig jaar lang alles met elkaar te mogen delen, zo vond de burgemeester. Een tevredenheid uitstralende Henk (85) en Sonja (81) Nulle beaamden dat volmondig. Ze zijn redelijk gezond en voelen zich na 41 jaar nog steeds happy in hun Leiderdorpse appartement. Tot op de dag van vandaag regelt Sonja haar huishouden. Alleen voor het ramen lappen komt de glazenwasser. En de dagelijkse boodschappen doen ze gezellig samen.

Henk en Sonja zijn allebei in Den Haag geboren en getogen. Hij woonde in het Laakkwartier, zij in de aangrenzende Spoorwijk. Ze hebben elkaar ontmoet in de Jan van der Heijdenstraat. Toevallig liepen ze daar allebei te kuieren. Zij met een vriendin, hij met een vriend. Toen Henk Sonja in het oog kreeg stapte hij op haar af. Ze raakten direct aan de praat. "Ik kwam daardoor een half uur te laat thuis", lacht Sonja. Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk.

Na de lagere school voltooide Henk de ambachtsschool en werd timmerman. Sonja deed de huishoudschool en werkte vervolgens in de huishouding. Na zes jaar verkering trouwde het stel op 28 september 1959 in het Haagse gemeentehuis. Vanwege de woningnood moesten ze ergens inwonen. Het tweede adres, bij een tante, bood veel privacy. De tante verbleef meestal in Brabant. Toch kregen Henk en Sonja behoefte aan een eigen dak boven het hoofd. Via een bevriende makelaar vonden ze een appartement in Leiderdorp. Dit beviel zo goed dat ze nooit meer zijn verhuisd.

Henk ontwikkelde zich van timmerman tot uitvoerder in de bouw. In zijn vrije tijd zat hij op de racefiets. Er waren jaren dat hij met een vast vriendenclubje zo'n 10.000 km per jaar fietste. Later deed hij het wat rustiger aan en stapte over naar toerfietsen. Met zijn jongste broer had hij ook een hobby in de motorracerij, de 50 cc klasse. Henk sleutelde, zijn broer reed. "We waren één van de snelste van Nederland", glundert Henk. Sonja was volledig gelukkig in het huishouden. Niet alleen in het hare, maar ook in dat van andere gezinnen. "Ik heb tot mijn 75e met veel plezier gewerkt en daaraan leuke contacten overgehouden", vertelt ze.

Het echtpaar genoot tevens van talloze vakanties. "Met de auto crosten we door heel Europa en zagen vele mooie dingen", zegt Henk en wijst op de prachtige foto's aan de muur. Fotograferen is ook een hobby van Henk. Voor Unity TV maakte hij jarenlang reportages en organiseerde festiviteiten. Hij hoopt binnenkort zijn camera weer op te pakken als hij met een scootmobiel weer wat verder van huis kan gaan. In huis is hij overigens ook actief. Omdat Sonja het huishouden regelt, legt Henk zich toe op de administratie. Die doet hij helemaal digitaal. Werken met de computer heeft hij zich zelf aangeleerd. "Als ik iets niet weet pak ik het boekje en kom er altijd uit", zegt hij een beetje trots.

Het diamanten huwelijksfeest is afgelopen zaterdag met familie en vrienden gevierd in Hotel Restaurant Centraal in Leidschendam.

Burgemeester Driessen kwam het diamanten paar feliciteren namens de gemeente Leiderdorp. | Foto: Nelleke Thissen