PROZAvsRIJM

Gebroken                en toch ook niet

Gebroken liep hij daar in de straat

Zonder een doel of richting

Zijn gezicht grauw en in een grimas

De regenjas hing als een jurk om hem heen

Een paraplu bengelde achteloos aan zijn arm

Regen viel langzaam naar beneden

Het leek hem niet te deren

Hij keek recht vooruit, niet links niet rechts

Plots draaide hij zich om

Liep terug vanwaar hij was gekomen

De paraplu stak hij nu op tegen de regen

Het leven scheen weer in hem terug te keren

Kordaat stapte hij nu snel vooruit

Aan het eind van de straat verdween hij om de hoek

Ik heb nooit meer iets van hem gezien

                Henk Koster


Open dag Afasiecentrum

Zorg n Van 5 tot en met 12 oktober 2019 wordt voor de allereerste keer de Week van de Afasie georganiseerd. In het kader van deze themaweek houdt het Afasiecentrum aan de Elisabethhof 101a in Leiderdorp een open middag op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 17.00 uur.

Mensen met afasie hebben problemen met het begrijpen en produceren van taal. Die problemen kunnen heel veel vormen aannemen; afasie is bij iedereen anders. Het doel van het Afasiecentrum in Leiderdorp is personen met afasie, ondanks hun beperkingen, actiever deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Het centrum richt zich op mensen die al een behandelperiode met logopedie achter de rug hebben maar het lastig vinden om thuis de sociale bezigheden weer op te pakken. Het praatje met de buurman, een boodschap doen, een e-mail versturen, het lezen van de krant; door de afasie lukt het niet meer zoals vroeger. Door de activiteiten leert de cliënt meer zelfstandig en beter te communiceren. Om de communicatie te ondersteunen worden vaardigheden en strategieën aangeleerd/onderhouden.

Tijdens de open dag op 9 oktober wordt uitleg gegeven over het Afasiecentrum. Daarnaast is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.


Koffie-inloop

Gezelligheid n Elke eerste zondag van de maand is er een koffie-inloop bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. Van 11.00 tot 13.00 uur is iedereen die alleen is en gezelligheid zoekt welkom. De eerstvolgende inloop is op zondag 6 oktober. Alle bezoekers worden bij de ingang begroet, niemand wordt aan zijn lot overgelaten. Mail voor meer informatie naar leiderdorpsamenuit@gmail.com.


Volg het Leiderdorps Weekblad ook online:

www.leiderdorpsweekblad.nl