Het laatste deel van de nieuwe brug wordt naar zijn plek gebracht.
Het laatste deel van de nieuwe brug wordt naar zijn plek gebracht. Foto: Henk Huigen

Nieuwe bruggen voor De Houtkamp

bruggenbouwen n Er wordt druk gewerkt aan het vernieuwen van een drietal bruggen in het Leiderdorpse park De Houtkamp.

Een daarvan ligt aan de noordkant van het park, tegenover de Laan van Berendrecht. Omdat machines en materiaal niet via de wandelpaden het park in gebracht kunnen worden, gebruikt de uitvoerder, aannemersbedrijf Damsteegt uit Meerkerk, een ponton om de spullen vanaf de Laan van Berendrecht naar de overkant te varen. Vanaf het ponton werd ook de fundering geplaatst en de brugdelen naar hun plek gebracht. Dinsdagochtend 1 oktober werd het laatste stukje ingevoegd. Leiderdorper Henk Huigen stuurde bovenstaande foto van de werkzaamheden.


Verstandig omgaan met medicijnen

presentatie n Veel ouderen gebruiken meerdere medicijnen. Hoe ga je verantwoord om met medicijngebruik? Medewerkers van Apotheek Boehmer geven hierover een presentatie tijdens een bijeenkomst van ouderenorganisatie KBO-PCOB op dinsdagmiddag 8 oktober in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Na de presentatie is er alle gelegenheid voor de bezoekers om vragen te stellen.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur en de zaal is open vanaf 14.00 uur. Voor leden van de KBO-PCOB is de toegang gratis, niet leden betalen € 5, - voor de koffie/ thee en een drankje na afloop.

Campagne

Ouderenorganisatie KBO-PCOB vindt verantwoord medicijngebruik uitermate belangrijk en voert daarom samen met apothekersorganisatie KNMP de voorlichtingscampagne 'Wijs met Medicijnen'.
De campagne richt zich op ouderen die verschillende medicijnen gebruiken en zelfstandig beheren met als doel hen bewuster maken van de risico's van het gebruik van verschillende medicijnen.