Fitter worden en vitaal blijven met ZilverFitness. | Foto: Otto Walter
Fitter worden en vitaal blijven met ZilverFitness. | Foto: Otto Walter Foto: Otto Walter

Zure nederlaag RCL mannen

voetbal n Dat één zwaluw nog geen zomer maakt, werd zaterdagmiddag op sportpark De Bloemerd tegen Westlandia nog maar eens bevestigd. Na de knappe zege van RCL vorige week bij UVS (0-2) bleven de Leiderdorpers nu, ondanks een ruim aantal kansen, met lege handen staan.

Beide elftallen hielden elkaar voor rust grotendeels in balans met technisch verzorgd voetbal, waar bij de echte kansen vooralsnog achterwege bleven. Westlandia kwam op voorsprong via een strafschop vanwege hands. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer stuurde Roy Weenink het leder vanuit een vrije trap met veel gevoel richting de kruising. De hoekschop na de geweldige reflex van de Naaldwijkse doelman werd door aanvoerder Thom Wijnalda alsnog fraai binnen gekopt (1-1).

De thuisploeg werd sterker en kreeg mogelijkheden om nog voor rust de bezoekers op achterstand te zetten. Maar de nauwkeurigheid ontbrak en doelkansen werden niet verzilverd. De grootste kans was op slag van rust voor Sem Overduin, die van een meter afstand vrij voor de doelman faalde.

Kort na de rust had RCL opnieuw op voorsprong kunnen komen maar Kai Vijlbrief was te gehaast en schoot over. Van het verzorgde voetbal van voor rust was na de hervatting weinig terug te zien. Het werd meer een fysiek spelletje wat de gasten zeker niet slecht uitkwam. Vooral de twee sterke centrumspitsen zorgde voor de nodige hoofdbrekens bij de roodwitten.

De Westlanders kwamen halverwege de tweede helft met de schrik vrij, nadat de paal de ploeg redde van een slecht verwerkte voorzet. Tien minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor de Racing Club. Op het randje van buitenspel werd de ploeg op achterstand gezet (1-2). Een alles of niets offensief mocht de Leiderdorpers niet baten. De bezoekers wankelden maar hadden het geluk aan hun zijde. Zo trof Wijnalda het aluminium boven de Westlandia doelman.

Het werd uiteindelijk niets voor de ploeg van Faizel Soekhai, die de nederlaag als 'zuur' bestempelde. "We hebben onszelf te kort gedaan. De tegenstander heeft maximaal geprofiteerd van ons falen in de afwerking. We hadden bij balbezit meer moeten brengen, en de 2-1 moeten maken in de eerste helft." Aanvoerder Wijnalda was positief over het spel van zijn ploeg ondanks de nederlaag. "Het spel was met name in de eerste helft goed, we kregen genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl