Met de IVN de polder in

Natuur n De Leiderdorpse IVN-gidsen gaan zaterdag 28 september van 15.00 tot 16.30 uur weer met natuurliefhebbers de Munnikkenpolder in.

Wie mee wil moet vanaf 14.50 uur onderaan de brug over de A4 in de polder zijn. Aanmelden is niet noodzakelijk. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Houd er rekening mee dat het in de polder altijd kouder is dan in het dorp. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig.

Meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl of www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio.


Nieuws van de LVU

educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp heeft voor oktober weer een zeer gevarieerd programma. Hieronder een greep:

• Bezoek aan de KB - De Koninklijke Bibliotheek (KB) is onze nationale bibliotheek met een enorme collectie. Van alle boeken, tijdschriften, kranten, digitale publicaties, etc. ontvangt de KB één exemplaar. De KB beschikt over heel bijzondere historische publicaties en over een schitterende collectie middeleeuwse handschriften. Het bezoek omvat een lezing en een rondleiding. Vrijdag 4 oktober, 14.00 – 16.00 uur

• Vilten met kralen en sieraden - Vilt maak je met je handen uit merinowol, warm water en zeep. De wol is er in vele kleuren. Met (gekleurde) schapenkrullen en zijden vezels en stoffen kan de wol versierd worden. Bijna elke vorm is te maken van vilt, plat en 3D. En de creaties zijn altijd verrassend. Beginners leren de basistechnieken en gevorderden gaan een stap verder. Maandag 7 oktober, 19.30 – 22.00 uur

• Boekbinden: de cahiersteek - In deze workshop komen basistechnieken van het boekbinden aan de orde die de deelnemers thuis kunnen hanteren. De lijmloze techniek van de cahiersteek staat centraal. Daarnaast aandacht voor het werken met meerdere katernen en het versieren van de band. Dinsdag 8 oktober, 13.30 – 16.00 uur

• Papier maché - Met papier maché, dat gemakkelijk te maken en te verwerken is en goed hardt, kunnen beelden, marionetten, poppen, dieren en andere objecten gemaakt worden op een 'drager'. Een eenvoudige beschildering met leuke patronen en heldere kleuren hoort er ook bij. De cursus Papier maché, met 6 wekelijkse lessen, start dinsdag 8 oktober, 19.00 – 21.30 uur (niet op 22 oktober en 5 november).

• Leeskring Engelse literatuur - De LVU in leeskringen komen eens per maand bij elkaar om onder begeleiding van een docent(e) een boek te bespreken. In de Leeskring Engelse literatuur gebeurt dat in het Engels. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 8 oktober, 19.00 – 21.00 uur.

Informatie en aanmelding via www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, (071) 5411732 of op het LVU-bureau aan de Splinterlaan 156.