PROZAvsRIJM

Water

Luidruchtig is het water van de gracht

Gevangen tussen twee wallen

Daarop huizen en kantorenpracht

Het wil vrij zijn als de watervallen

Groot en lang van kust tot kust

Mensen en dieren badend als een lust

Bootjes erop als woelige baren

Weg van alle stadse gevaren

Fluisterende golven met zachte schuimkoppen

Vloeien tot rust op het witte zand

Ongedwongen niet meer te stoppen

Met hemel en aarde één band

                Henk Koster


Alle kleine beestjes helpen

Lezing n Marc Siepman komt op dinsdag 1 oktober naar Leiderdorp naar het Vrouwen Netwerk van Buurtvereniging Zijlkwartier om te vertellen over het verbazend gevarieerde leven in de bodem.

Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen cursussen, workshops en lezingen over de bodem. In de bodem leven talloze organismen in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit; een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds. In deze lezing vertelt Siepman wat al die beestjes met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Hij vertelt over het belang van planten voor de bodem, hoe bodems weer gezond kunnen worden en hoe we kunnen voorkomen dat we last krijgen van plagen en ziekten. Een gezonde bodem helpt ook bij het afbreken en voorkomen van vervuiling en voorkomt droogte en overstromingen.

De lezing is van 10.00 tot 12.00 uur in het verenigingsgebouw aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Toegang voor leden is gratis, niet leden betalen € 3,00. Aanmelden is niet nodig. Koffie en thee is voor eigen rekening. Bel of mail voor informatie Agatha Kwant op. (071) 5894655 of akwalub@casema.nl.


Klaverjassen

Kaartavond n De Leiderdorpse Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert op zaterdag 28 september een koppelklaverjasavond in het buurthuis aan de Van der Marckstraat 19. De avond begint om 20.00 uur. De kosten voor de deelnemers bedragen 3 euro per persoon. Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen. Wie wil komen kaarten maar geen kaartpartner heeft, kan bellen naar Paul Overdijk (06-43469088). Hij probeert dan een koppeling te maken met een speler die ook alleen is.


WhatsApp maand

seniorweb n Deze maanden besteedt Seniorweb extra aandacht aan het gebruik van WhatsApp.

Op 24 en 31 oktober wordt er een cursus WhatsApp gebruiken gegeven in het Digilokaal van De Sterrentuin (bibliotheek). De kosten bedragen 25 euro, inclusief een gratis lidmaatschap van Seniorweb, tot eind 2020. Opgeven kan bij Luc de Beer via telefoon 06 37335201 of e-mail lucasdebeer@gmail.com.