Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 3 oktober, 20.00 uur

LOVING VINCENT

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De film bestaat uit de schilderijen van Van Gogh of beeltenissen in de stijl van zijn werk. Het verhaal wordt verteld met twaalf met de hand geschilderde olieverfschilderijen per seconde.

Zondag 13 oktober, 20.00 uur

COLETTE

Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer rond de eeuwwisseling in Parijs. Op verzoek van haar man schrijft ze bestsellers die onder zijn naam gepubliceerd worden. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en haar huwelijk, maar ook de wereld om haar heen.

Donderdag 17 oktober, 14.00 uur

BOHEMIAN RHAPSODY

Bohemian Rhapsody volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddy Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We will rock you' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl.

Toegang € 7,50, donateurs
€ 5,00. Betaling contant aan de zaal.


Comité OMD geeft trouwfoto's aan echtparen

afhalen n De ruim vijftig stellen die trouwfoto's beschikbaar hebben gesteld voor de tentoonstelling op Open Monumentendag kunnen de uitvergrote afdrukken van hun foto's volgende week gratis afhalen in het Leiderdorps Museum.

Het pand aan de Hoofdstraat 1-3 was van 1935 tot 1979 in gebruik als gemeentehuis en vele Leiderdorpers zijn hier getrouwd. Op Open Monumentendag in Leiderdorp, zaterdag 14 september, had het Comité Open Monumentendag (OMD) Leiderdorp in de voormalige raadzaal een tentoonstelling ingericht met trouwfoto's die ooit op deze locatie gemaakt zijn. De foto's waren massaal ingestuurd na een oproep in deze krant.

De tentoonstelling was een groot succes. Vele echtparen kwamen kijken hoe ze 'erbij hingen' maar ook vele andere Leiderdorpers kwamen een stukje nostalgie opsnuiven.

Deze week worden de foto's van de expositiepanelen gehaald, vrijgemaakt van fotolijm en in enveloppen gestoken. Vanaf woensdagmiddag 2 oktober kunnen bruidsparen hun foto's ophalen in het Leiderdorps Museum in De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110) tijdens de openingstijden: woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.