De jongste RCL spelertjes in hun nieuwe shirts. | Foto: J.P. Kranenburg
De jongste RCL spelertjes in hun nieuwe shirts. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

CKV Nieuwerkerk maatje te groot voor Velocitas

Korfbal n Velocitas heeft de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk verloren met 22 - 10. Geheel tegen de verwachting in was dat niet: Nieuwerkerk speelt in de zaalcompetitie hoofdklasse en is op het veld koploper met tweemaal winst uit twee wedstrijden.

Velocitas kon de score nog openen via Rosa Hüsken. Daarna toonde Nieuwerkerk zijn overwicht waarbij Velocitas alleen bij vlagen kon volgen. Nieuwerkerk zat er bovenop in de verdediging. Het zorgde ervoor dat Velocitas grote moeite had om de korf te vinden. Tot tien minuten voor rust bleef de teller voor de Leiderdorpse korfballers op 1 staan. De slotfase van de eerste helft was iets sterker waardoor de ruststand uiteindelijk iets positiever uitviel: de teams gingen aan de thee met een stand van 9 - 3.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nieuwerkerk was een maatje te groot, Velocitas probeerde hier en daar wat terug te doen. Dat lukte al een stuk beter dan in de eerste helft: de rebound werd beter ingevuld, met langere aanvallen als gevolg. Het stelde spelers als Mitchell de Boer en Simone Laman in staat om een stuk meer te scoren dan in de eerste helft.

Met de einduitslag van 22 - 10 staat de ploeg van Leo van den Bos na drie speelronden nog op 0 punten. Het is zaak dat de Leiderdorpers nu rustig blijven. Eén wedstrijd winnen betekent namelijk dat Velocitas gewoon weer boven de degradatiestreep staat. Maar met de uitwedstrijd van komende week tegen GKV is de kans groot dat het puntentotaal ook na aankomende zaterdag nog op 0 staat.


Toppers van de toekomst

voetbal n Ze zijn te jong om mee te mogen doen met een KNVB competitie maar willen toch graag een voetballen en wedstrijdjes spelen. Daarom is RCL gestart met de 'champions league' voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar. Zaterdag kregen ze dankzij sponsoring van de Rabobank Leiden-Katwijk prachtige shirts, waardoor ze zomaar spelertjes van topclubs als Barcelona of AC Milan lijken te zijn.


LeidenAmateurVoetbal komt met seizoensgids

voorbeschouwing n Afgelopen weekend is de voetbalcompetitie ook weer gestart voor de amateurs vanaf de hoofdklasse tot en met de vierde klasse. Na een periode van oefen-en bekerwedstrijden is het nu echt weer menens. In de aanloop naar de competitie heeft de redactie van de regionale voetbalwebsite www.leidenamateurvoetbal.nl (kortweg LAV) gewerkt aan een unieke seizoengids. In het 114 pagina's tellende document wordt uitgebreid voorbeschouwd op de competitie. De 25 bij LAV aangesloten clubs worden ruimschoots belicht. Van Hoofdklasser FC Rijnvogels tot vierdeklasser Warmunda en van tweedeklasser Kagia tot derdeklasser FC Oegstgeest. Zowel spelers als trainers komen aan bod om hun zegje te doen en verwachtingen uit te spreken over de verrichtingen van hun club.

In de gids is er verder ruimte voor alle programmaboekjes, informatie over de andere clubs in de diverse klassen en zijn er enkele versies van 'Oude clubhelden' opgenomen. Als thema is er gekozen voor 'Clubtrouw'. Er komen daarbij vier sprekers aan het woord die welhaast verkleefd zijn aan hun club. Het bestaat gelukkig nog.

Hartverwarmend

De seizoengids - met nog veel meer informatie - is onder meer te downloaden via de genoemde website. Eigenaar en hoofdredacteur Hennie Kanbier kreeg al de nodige reacties binnen naar aanleiding van de lancering van de seizoengids. "De feedback is ronduit hartverwarmend. Het regent complimenten en dat is uiteraard ontzettend leuk voor het team dat er weken aan gewerkt heeft. Het is voor het eerst dat we het seizoen op deze manier zijn gestart en dit smaakt duidelijk naar meer. Ondanks de beperkte financiële middelen mogen we stellen dat de gids een succes is geworden. Er zijn nu al plannen voor de tweede editie, maar ons team gaat nu eerst weer volle bak om de regioclubs te bedienen met verslaggeving, interviews en nog veel meer. De clubs zijn blij dat het seizoen nu weer echt is begonnen, maar dat is voor ons niet anders. Samen gaan we er weer een memorabel seizoen van maken. De start met de seizoengids is een perfecte aftrap geweest."