Platform SCAN071 zoekt betrokken Leiderdorpers

meepraten n Incluzio Leiderdorp zoekt deelnemers voor haar inwonersplatform SCAN071.

Inwonersparticipatie is één van de taken van Incluzio Leiderdorp, het bedrijf dat sinds begin dit jaar verantwoordelijk is voor het welzijnswerk in de gemeente. Buurtcoach Robert van Egmond is daarvoor het eerste aanspreekpunt. "SCAN071 is onze voelspriet in elke wijk. Naast het faciliteren van bewonersinitiatieven vinden we het super belangrijk dat inwoners ook echt mee kunnen denken over onze dienstverlening. We zijn een lerende organisatie en op zoek naar input. Alleen inwoners weten wat er echt in de wijk speelt. Ze kunnen ons als professionals een spiegel voorhouden, verfrissende ideeën aandragen en zeggen waar het op staat."

SCAN071 komt vier keer per jaar bij elkaar. Deelname is mogelijk bij meerdere bijeenkomsten, maar eenmalig meedoen kan ook. De avond wordt geleid door een onafhankelijk voorzitter en Incluzio Leiderdorp zorgt voor een hapje en een drankje Per bijeenkomst staat er één thema centraal. De onderwerpen die aan bod komen worden door deelnemende inwoners zelf ingebracht. Als blijkt dat een onderwerp erg leeft en meer tijd vraagt dan kan het in een volgende bijeenkomst centraal komen te staan. De onderwerpen passen binnen de thema's van Incluzio Leiderdorp: meedoen, administratie en geld, gezond leven en voelen, mantelzorgondersteuning, langer thuis wonen, jongeren en Talent, opvoeden en opgroeien, iets doen voor een ander en veiligheid.

Op woensdagavond 25 september van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Incluzio Leiderdorp de eerste SCAN071 met als thema: 'Gezond leven en voelen'. De stelling waarover wordt gepraat is: 'Het sport- en beweegaanbod in Leiderdorp is zo goed dat iedereen mee kan doen.'

Wie mee wil praten kan zich aanmelden via leiderdorp@incluzio.nl.


LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woor-

den bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Niet namens mij

In het Leiderdorps Weekblad van 4 september 2019 stond een ingezonden stuk met als titel: "Zorg liever voor woningen voor Leiderdorpers". Onder dit artikel staat vermeld: Bewoners Laan van Berendrecht (naam bekend bij redactie).

Allereerst wil ik mij volledig distantiëren van de taal en de inhoud van dit artikel en vervolgens zou ik het op prijs stellen, dat er sowieso een naam onder komt te staan, aangezien hier wordt gesuggereerd, dat de betreffende persoon namens meerdere personen en bewoners van de Laan van Berendrecht spreekt.

Dit is zeker niet het geval en geef dan tenminste aan namens welke toren gesproken wordt. Kortom, een slechte beurt van de betreffende persoon of personen en eigenlijk ook van de redactie, want een naam is het minste.

Het artikel erboven en eronder staan wel namen bij, dus hoe kan dit, willekeur?

Graag zie ik deze reactie terug in het volgende nummer van het Leiderdorps Weekblad, aangezien ik zelf gelukkig nog in staat ben om te reageren en dat hoeft een ander niet namens mij te doen.

C. Jansen, Laan van Berendrecht 200

Naschrift redactie: In principe worden alleen brieven geplaatst met de naam en woonplaats van de schrijver. Het kan voorkomen dat de redactie daar vanaf wijkt. Meestal op verzoek van de inzender - die altijd wel bij de redactie bekend is. Daar is dan altijd een goede reden voor. Zoals bij onderstaande brief: de schrijvers zijn woordvoerders van 28 gezinnen en hebben met de buurtbewoners afgesproken dat ze communiceren als groep en niet met individuele namen.


Met een kluitje in het riet

Ruim twee jaar poogt het merendeel van de bewoners van de Hoofdstraat, Ruigekade, Achthovenerweg en het Jaagpad woonachtig rondom de Doesbrug hun bezwaren uit te leggen aan de gemeente tegen de bouwplannen 'Hoofdstraat Does' en Hoofdstraat 213 t/m 219.

Twee jaar zonder enige vorm van inhoudelijke reactie. Twee belangrijke fundamenten van het bezwaar zijn de slechte verkeersveiligheid/hoge parkeerdruk en het gebrek aan communicatie.

Tijdens behandeling van de plannen op 24 juni jongsleden in het politiek forum en op 1 juli jongsleden in de raadsvergadering onderkende de gemeenteraad bovenstaande. Bij goedkeuring van de plannen, heeft het college moeten beloven dat er in september een bijeenkomst wordt georganiseerd voor de buurt over de verkeerveiligheid en parkeerdruk. Dit alles voordat het mobiliteitsplan op de raadstafel zou komen. Tevens heeft het college moeten beloven de communicatie met de buurt te verbeteren.

Het is alweer september en geen bewoner in ons gebied heeft maar iets vernomen van de gemeente. Exemplarisch voor hoe de gemeente met de grote zorgen van de buurt omgaat. We zijn zeer benieuwd hoe de fracties in de raad, die aan hun goedkeuring zeer nadrukkelijk deze eis verbonden hebben, hiermee omgaan!!

Bewoners Hoofdstraat, Ruigekade, Achtovenerweg en Jaagpad (namen bekend bij de redactie)