Afbeelding
Foto: PR

Sportcity Bowling is nu Franky's

vernieuwd n SportCity Bowling in Leiderdorp (voorheen Ten Bowl), al bijna veertig jaar gevestigd boven winkelcentrum Winkelhof, verder onder de naam Franky's. Na een volledige renovatie is op deze plek een moderne uitgaansgelegenheid verrezen voor jong en oud. Met veertien banen blijft de bowling gehandhaafd, maar daarnaast wordt ook op nieuwe manieren vertier geboden.

Om recht te doen aan alle gasten, heeft in augustus een grote verbouwing plaatsgevonden. Daarbij is nagedacht hoe groepen, groot en klein, probleemloos naast- en door elkaar kunnen spelen, eten en drinken. De locatie biedt nog altijd ruimte aan veertien bowlingbanen, met daarnaast een ruime speelgelegenheid voor kinderen. De entree van de zaak is omgetoverd tot een high end horecagelegenheid met een ruim maar intiem restaurantgedeelte. De kaart is uitgebreid: van steengrillen tot hippe (vegetarische) burgers en heerlijk stukken vlees uit de nieuwe houtskooloven. Ook is er ruimte voor een sports bar, inclusief biertafels (hoge tafels met een ingebouwde tap) en een moderne cocktailmachine.

Franky's is ontstaan vanuit de ambitie om alle groepen, van jong tot oud, een plek te geven om samen een leuke tijd door te brengen. Eigenaar Frank Barthen: "Ik wilde een plek creƫren waar mensen plezier met elkaar maken. Een plek waar ik zelf ook graag zou willen zitten. Soms zijn het kleine momenten die al een mooie herinnering kunnen scheppen. Delen is daarom het sleutelwoord, wat mij betreft. Hier kunnen mensen tijd met elkaar delen, maar ook een spel, een mooie volle tafel met lekker eten en drinken of een stamtafel met cocktails. Sharing food and fun, dat is hier de bedoeling!"


KidsSportEvent voor kinderen met handicap

uitproberen n Revalidatiecentrum Basalt organiseert op 25 september het KidsSportEvent voor kinderen met een fysieke beperking.

Kinderen tussen 5-18 jaar kunnen in de grote sporthal van Basalt Leiden tal van sporten die worden aangeboden in de Leidse regio uitproberen. Denk aan: racerunning, rolstoeltennis, framevoetbal en boccia (een soort jeu de boules). Daarnaast is er meer te beleven zoals muziek en een rugbydemonstratie. De kinderen gaan naar huis met een goodiebag met leuke spulletjes. Meer informatie en inschrijven op kan via de website basaltrevalidatie.nl/kinderen.