Aquadraat selectieteams starten met gelijk spel

waterpolo n Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat begon de competitie zaterdag 14 september in het Leiderdorpse zwembad De Does met een gelijk spel.

Dames 1 speelde tegen het stugge Poseidon uit Ridderkerk. Deze ploegen zijn aan elkaar gewaagd; in het afgelopen seizoen wonnen beide teams hun thuiswedstrijd en ook deze keer ontliepen ze elkaar weinig. Poseidon had de beste start en wist een 0-2 voorsprong te nemen. Het duurde tot halverwege de derde periode totdat Aquadraat weer langszij kon komen; 3-3 door goals van Sanne Meijer, Nathalie Walraad en Sanne de Ridder.

Poseidon nam opnieuw een voorsprong maar daarna was de beurt aan Aquadraat. Via goals van Nathalie Walraad, Nina Hidding en Marlinda Dijkstra kwamen de gastvrouwen op 6-5 voorsprong halverwege de laatste periode. Poseidon had echter het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 6-6.

Met ZPB uit Barendrecht trof Heren 1 direct een fysiek sterke tegenstander met veel ervaring. Waar voorgaande competities tegen vergelijkbare ploegen dik werd verloren, had Aquadraat deze keer het heft goed in handen.

Met een zeer jong team en drie nieuwe spelers uit de jeugd werd fanatiek gestart en ZPB geen duimbreed toegegeven. Binnen twee minuten stond het 2-0. Weliswaar lukte het ZPB terug te komen maar elke keer kon de thuisploeg, onder leiding van een sterk keepende Quinten van Buul, een voorsprong nemen.

Helaas lukte het niet elke doelrijpe kans te verzilveren waardoor ZPB in de wedstrijd kon blijven. Halverwege de laatste periode scoorde Luuk Enter zijn vierde goal en zette hij Aquadraat op een 10-9 voorsprong. Daarmee stevende de Leiderdorpse waterpoloƫrs op een hele fraaie overwinning af. Gebrek aan ervaring leidde echter drie seconden voor tijd tot een verdedigingsfout waardoor ZPB nog langszij kwam en een punt mee naar Barendrecht nam.


Urban trail door Leiden

hardlopen n De Leiden Road Runners Club organiseert op 22 september de derde editie van de GlibberTreel.

Deze loop is een zogenaamde urban trail. Deelnemers ontdekken Leiden op een bijzondere manier tijdens een uniek hardloopparcours van 6,5 km dwars door en langs de mooiste plekken van de binnenstad. Iedereen kan meedoen want plezier is belangrijker dan een goede tijd.

De start, om 11 uur, en de finish zijn net als vorige jaren bij de Burcht, maar onderweg komen de lopers weer veel nieuwe verrassingen tegen. Er zijn nog plaatsen open dus liefhebbers kunnen zich nog inschrijven op de site glibbertreel.nl.