Live muziek tijdens Nacht van Ontdekkingen

evenement n Tijdens de Nacht van Ontdekkingen op zaterdag 21 september staat de binnenstad van Leiden niet alleen bol van kunst en wetenschap maar ook van live muziek.

Op de laatste zomeravond van 2019 zullen op idyllische plekken als de Hortus botanicus en het Pieterskerkplein Paul de Munnik, Lucky Fonz III, Mike Boddé, Nana Adjoa, Janna Lagerström, Pieter de Graaf en de up coming band Faradays optreden. Een avond lang kunnen festivalbezoekers tussen de meer dan honderd lezingen en acts door genieten van een uiteenlopend muzikaal aanbod.

Indie-rock, nederpop, jazz, chansons, klassiek: een bonte mix aan muziekstijlen en artiesten komt samen tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Met een gemeenschappelijke deler: of het nu de liedjes van Paul de Munnik of Lucky Fonz III zijn, het pianospel van Mike Boddé of Pieter de Graaf, allen bieden ze een intiem programma waar festivalbezoekers letterlijk bovenop kunnen zitten.

Ontdek een wereld aan wetenschap Ook onder de wetenschappers komen dit jaar veel bekende namen voor. Biograaf en Leidenaar Onno Blom spreekt over zijn nieuwe biografie van de jonge Rembrandt (de meester van het licht en donker), universiteitshistoricus Willem Otterspeer neemt zijn luisteraars mee naar de donkere dagen van de Leidse Universiteit in oorlogstijd, Büch-biografe Eva Rovers weet alles van de donkere kant van cabaretiers die meededen aan het Leids Cabaret Festival, de expert op het gebied van onze koloniale geschiedenis Karwan Fatah-Black doet mee aan een talkshow over diversiteit, media- en cultuurwetenschapper Dan Hassler-Forest ziet een relatie tussen sciencefiction en een lichter toekomstbeeld, bioloog Aaf Verkade neemt ons mee op excursie langs donkere grachten en met natuurkundigen Rolf Hut en Ivo van Vulpen kunnen festivalbezoekers hun eigen muurformuleprojector bouwen.

De zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen speelt met het thema Licht & Donker, ingegeven door het 350e sterfjaar van Leidens beroemde zoon Rembrandt van Rijn. Het programma is te vinden op www.nachtvanontdekkingen.nl of download de festivalapp Timesquare en zoek op Nacht van Ontdekkingen. Tickets zijn online te koop via de website. Tickets voor het Leidse kennis en cultuurfestival kosten €17,50, studenten betalen €12,50 (ex servicekosten).


Bingo-avond

Zijlkwartier n Op vrijdagavond 20 september organiseert Buurtvereniging Zijlkwartier een bingo-avond in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Er worden tien rondes gespeeld waarin per ronde drie mooie en praktische prijzen te winnen zijn. De laatste ronde is een superronde met waardebonnen.

Deelname kost € 15,00 voor de tien rondes. De organisatie probeert ook degenen die niets gewonnen hebben met de bingo naar huis te laten gaan met een troostprijsje, via een trekking uit een aantal opgehaalde bingokaarten. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 23.00 uur waarna er nog tijd is om een uurtje na te praten.