Eerste lustrum Young&Heart

Concerten n Senioren Popkoor Young@Heart bestaat vijf jaar. Dat wordt gevierd met twee lustrumconcerten, op zaterdagavond 28 september (aanvang 20.00 uur) en op zondagmiddag 29 september (aanvang 15.00 uur) in de aula van het Visser 't Hooftlyceum aan de Muzenlaan 155 in Leiderdorp.

Leiderdorp telt een groot aantal koren, ieder met zijn eigen karakter. Te midden van al deze zangers en zangeressen neemt Senioren Popkoor Young&Heart wel een heel speciale plek in. Dit koor met zijn negentig leden – en nog een wachtlijst - heeft een bijzonder motto: Zingen met je hart houdt je jong, gezond en het geeft plezier. Daar waar veel koren een leeftijdsgrens stellen, doet Young&Heart dat uitdrukkelijk niet. Het gaat om de motivatie en die reikt verder dan alleen zingen.

In die vijf jaar is binnen het koor een hecht netwerk ontstaan van mensen die geen genoegen nemen met een blik op de wereld van achter de geraniums. Mensen die elkaar opzoeken en naar elkaar omkijken.

Het plezier dat dit de koorleden brengt, vertaalt zich in het enthousiasme waarmee zij zingen. En dat is te zien tijdens de lustrumconcerten. Kaarten zijn voor € 7,50 per stuk verkrijgbaar bij de beide vestigingen van Danice IJssalon (gebouw Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan en in Winkelhof).


Muzieklessen MOL gestart

cursussen n Op maandag 16 september is het cursusjaar van stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) gestart. Maar ook na de start van de eerste lesweek zullen in de komende weken nieuwe cursussen starten. Algemene basiscursussen voor kinderen die daarna een instrumentkeuze willen gaan maken worden gegeven op woensdag en vrijdagmiddag. Korte kennismakingscursussen voor jeugd of volwassenen zijn mogelijk op verschillende dagen van de week. Zo start een korte kennismakingscursus slagwerk of gitaar voor volwassenen op dinsdag en woensdag. Ook voor kinderen zijn er probeerlessen om te bekijken of muziek een mooie hobby is.

Meer informatie: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl/info@muziekonderwijs-leiderdorp.nl.


Wandeling door de polder

ivn n Zondagmiddag 22 september organiseert IVN-Leiden een excursie in de polders bij Zoeterwoude voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 6 jaar met hun begeleider(s).

Deelnemers moeten fit en goed ter been zijn; op de route zijn vijftien hekjes waar overheen geklommen moet worden. Het is aan te raden een verrekijker mee te nemen.

De wandeling start om 14.00 uur bij het toeristisch overstappunt aan het Groene Hartplein 4 in Zoeterwoude (vlakbij La Place). Vooraf aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst en kan via e-mail marliekespijker@hotmail.com.