Najaarsmarkt in de Leyhof

burendag n Op zaterdag 28 september is de landelijke burendag; dan organiseert bewonersvereniging De Leyhof van 11.00 tot 16.00 uur een gezellige najaarsmarkt op het Burchtplein in het centrum van de Leiderdorpse wijk.

Op de markt zullen kraampjes staan van allerlei bedrijven en particulieren die zich willen presenteren aan het publiek. Natuurlijk is er thee, koffie en cake en zijn er heel veel buurtgenoten.

Na de opening door burgemeester Laila Driessen om 11.00 uur is er een spetterende dansshow te zien met aansluitend diverse workshops en presentaties. Kinderen mogen hun eigen gebakken en/of versierde koekjes uitdelen.


Vlieger maken

Knutselen n Kinderen kunnen woensdagmiddag 25 september een siervlieger maken op het Hemaplein in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof.

Van een gekleurd vel papier wordt eerst de vlieger gevouwen, vervolgens kan deze versierd worden met vilt en stukjes papier. Dan nog een staart eraan van touw en bijvoorbeeld strikjes en de vlieger is klaar om thuis voor het raam of op een ander mooi plekje te hangen.

Kinderen zijn tussen 13.45 en 15.45 uur welkom om plaats te nemen aan de knutseltafel. Deelname is gratis. De begeleiding wordt verzorgd door cliƫnten van activiteitencentrum Gading.


Nieuwe training Mindful Leven

gezondheid n Fysiotherapeut Tanja Engberts en psycholoog Margriet Pronk geven in oktober en november opnieuw een training Mindful Leven. De training is bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stress, zich minder zorgen willen maken en beter willen slapen.

Engberts en Pronk leren de cursisten effectieve vaardigheden te ontwikkelen om beter om te gaan met klachten uit hun dagelijks leven. Zoals zorgen over gezondheid of werk, onrust in het hoofd of spanningsklachten in het lichaam. De training Mindful Leven biedt praktische handvatten en oefeningen die de deelnemers helpen meer ontspannen om te gaan met alles wat er op hun pad komt.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten waarin verschillende technieken aan bod komen om bewuster te leven en de kwaliteit van het leven te ervaren. De trainingen zijn op de woensdagavonden 9, 16, 30 oktober 6, 13, 27 november van 20.00 uur - 21.15 uur in de oefenzaal van Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk aan de Ommedijk 186 in Leiderdorp. De kosten bedragen 120 euro. Aanmelden kan tot 1 oktober via e-mail vraag@margrietpronk.nu of tel. (071) 5417069.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 20 september een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.