Failzel Soekhai: 'Met meer creativiteit binnen de gelederen nu zie ik zeker meer mogelijkheden.'| Foto: J.P. Kranenburg
Failzel Soekhai: 'Met meer creativiteit binnen de gelederen nu zie ik zeker meer mogelijkheden.'| Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Voorzichtig optimisme bij Faizel Soekhai

interview n Faizel Soekhai is begonnen aan zijn tweede seizoen bij RCL als trainer van het eerste herenteam. De Leiderdorpers eindigden vorig seizoen op de zesde plaats en die stek mocht best gekoesterd worden gezien het blessureleed dat het gehele seizoen in ruime mate aanwezig was. Het voetbal hield vaak niet over, maar overleven stond voorop en uiteindelijk bleven zorgen om te spelen voor de onderste plekken weg. Ondertussen is de ex-trainer van onder meer DSO klaar met de voorbereiding en het in en kan het haast niet anders dan dat de tweede klasse C weer uitermate boeiend zal worden. De trainer: "We hebben vorig seizoen veel pech gehad met blessures en daardoor was het veel passen en meten geblazen. Daarom zijn we nu ook wel voorzichtig met pijntjes van spelers. In de breedte kunnen we met de huidige spelersgroep meer opvangen, maar op een zeker moment stopt dat wel natuurlijk."

Door: Hennie Kanbier

Voor RCL wordt niet alleen dit seizoen belangrijk. Soekhai is ook al verderop met zijn gedachtes. "De ervaren spelers zijn ook met hun maatschappelijke carrière bezig en dan weet je dat ze een keer gaan stoppen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Nick van Bemmel, Thom Wijnalda, Sander Blijleven en Mike Slottje. Daarom is het zaak om vanaf dit seizoen te verjongen. Dat kan met echte RCL-youngsters en daar streven we ook naar. Interessant kunnen ook spelers zijn van hogere spelende amateurclubs die daar bijvoorbeeld bij de O19 spelen. Je moet op de toekomst voorbereid zijn."

Tien spelers erbij

Voor dit seizoen kreeg RCL er tien spelers bij, waarvan een deel rijp lijkt te zijn voor het eerste elftal. "Voorin hebben we er drie rappe spelers bijgekregen in de vorm van Renaldo van den Berg en Zakaria Bardaa van Sporting Leiden (za) en Jonathan Person van WV-HEDW. Niet minder dan drie spelers kwamen over van WVC. Verder zijn Milan en Cas Devilee overgekomen van ARC, enkel is Cas niet direct inzetbaar. En zo zijn er nog wat spelers bijgekomen hetgeen maakt dat we sterker voor de dag kunnen komen. Met het voor handen zijnde materiaal kunnen we meer via de vleugels spelen voorin en valt er meer druk te zetten op de tegenstander."

Op welk facet moet er meer progressie worden geboekt volgens de man op de bank? "In balbezit moeten we meer kunnen brengen. De bal langer in de ploeg houden en van daaruit gevaarlijker worden. Met meer creativiteit binnen de gelederen nu zie ik zeker meer mogelijkheden. Het evenwicht is minder wankel dan vorig seizoen."

'Mijn inzet is om net iets hoger te eindigen dan vorig seizoen'

Uiteraard zijn er weer nieuwe clubs neergestreken in 2C. Denk aan Van Nispen, Kagia, Westlandia en Wateringse Veld. Derby's zijn er weer tegen DoCoS, UVS en Valken'68. "Bij Wateringse Veld wordt er met geld gesmeten en diverse andere clubs hebben zich ook versterkt. Zo ook DoCoS en UVS. Maar dat geldt dus ook voor ons. Kagia ken ik niet echt goed, maar net als Van Nispen werden zij de overduidelijke kampioen in hun derde klasse. Er is nog geen doelstelling bepaald voor ons, maar mijn inzet is om net iets hoger te eindigen dan vorig seizoen. We streven er ook naar een prijsje te pakken. We leven van wedstrijd tot wedstrijd en dan gaan we zien hoe reëel dat is. De club wil in elk geval binnen drie jaar een stap voorwaarts zetten en daar moeten we dus nu al mee bezig zijn."

RCL start op 21 september met een uitduel bij UVS. "Pittig, maar een uitdaging en voor die gasten op zeker een wedstrijd om naar uit te kijken."