400 pagina's pareltjes

verhalenbundel n Leiderdorper Joop Foks schrijft al vele jaren over alles wat hij zoal meemaakt. Zijn pakkende, hilarische en ernstige columns die her en der in media verschenen, bezorgden hem een trouwe aanhang. Een groot aantal van zijn pennenvruchten zijn gebundeld in het lijvige boek 'De verhalen van Joop Foks' dat vrijdag 13 september om 19.00 uur gepresenteerd wordt in Foto Filippo in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof. Het eerste exemplaar zal door voormalig huisarts, auteur en columnist Har Meijer worden uitgereikt aan cultuurwethouder Daan Binnendijk.

In het meer dan vierhonderd pagina's tellende boek beschrijft Foks zijn belevenissen over zijn deelname aan braderieën en kattenshows (in onder meer Nederland, Denemarken en België), vakanties (tot in de uithoeken van de wereld), zijn turbulente jeugd en zijn vele bezoeken aan markten. Joop Foks noemt zichzelf 'een schrijver tussen en met mensen'. Dat komt terug in zijn talrijke bespiegelingen, die het boek zo aantrekkelijk maken. "Een boek voor op het nachtkastje", zegt hij, en bedoelt dan dat zijn stukjes – "Ik heb alles naar waarheid opgeschreven" – uitnodigen om keer op keer te lezen.

"Vrijdag de 13e heb ik met opzet uitgekozen voor de lancering van mijn debuut", aldus de auteur/uitgever. "Ik heb namelijk niets met bijgeloof." Joop Foks neemt alle tijd boeken te signeren en te voorzien van een opdracht.'De verhalen van Joop Foks' is in eigen regie samengesteld en uitgegeven, met dank aan sponsors die de fraaie uitvoering mogelijk hebben gemaakt. Het boek kost slechts 12,50 euro. Van dat bedrag gaat 2,50 euro naar het Xenia, het Hospice voor jongeren in Leiden.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online: www.leiderdorpsweekblad.nl. Het Leiderdorps Weekblad is ook aanwezig op Twitter (@Leiderdorpwkbld) en Facebook.