Afbeelding
Foto:

Stichting Job Buddy is een lokaal initi-

atief van en door Leiderdorpse ondernemers. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden sneller aan een baan te helpen en vacatures lokaal te vervullen. Sinds 2016 maakt Job Buddy van werkzoekers werkvinders. Job Buddy kan bestaan dankzij sponsoring van lokale ondernemers.

Astrid Selier van Stimulanszz, bedenker en coördinator van Stichting Job Buddy, praat u iedere maand bij over wat gaande en actueel is en geeft tips over hoe je slim werk kunt zoeken.

Maak je sollicitatiebrief doorvraag-bestendig

Begin jij je sollicitatiebrief ook met "Ik ben een zelfstandige duizendpoot en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken"? Vaak merk ik dat mensen maar iets schrijven zonder het goed te kunnen onderbouwen. Tip: Voorkom dat je jezelf presenteert met algemene bewoordingen. Jouw verhaal moet 'doorvraag-bestendig' zijn. Maak je verhaal concreet en passend bij de vacature waar je op reageert. Als je dat kort en overtuigd kunt overbrengen, stijg je uit boven de grijze massa en val je op. Dat is toch wat je wilt als je een sollicitatiebrief schrijft.

Maar dat is best moeilijk! Belangrijk is dat je weet waar je over praat. Dat je kunt onderbouwen waarom jij een duizendpoot bent. Stel jezelf eens de vraag: waarom, hoe, waar, hoe vaak? Zorg er voor dat je je verhaal op orde hebt. Maak je verhaal concreet! Doe het bijvoorbeeld zo:

"Ik ben sterk in het samenwerken in een team. In het verleden heb ik bij mijn werkgever als accountmanager in een team gewerkt. Het team was verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe klanten. Binnen een jaar hadden we met elkaar groei gerealiseerd. Binnen het team had ik een belangrijke rol. Ik ben goed in het leggen van het eerste contact. Ik zorgde er altijd voor dat ik daar aanwezig was waar ik nieuwe klanten kon ontmoeten, zoals bij netwerkbijeenkomsten waar ik zelfstandig heen ging. Met het team bepaalden we vervolgens welke verdere stappen we gingen ondernemen en wie wat deed."

Het verhaal wordt nu beter afgestemd op de ontvanger. Immers, het gaat er niet alleen om wat jij zelf wilt vertellen maar ook om wat de ontvanger wil horen. Maak dus een bewuste keuze over welke persoonlijke vaardigheid je concreet wilt maken. Het draait uiteindelijk allemaal om marketing. Maak concreet en duidelijk waarom de werkgever voor jou moet kiezen.

Sollicitatie-café

Samen solliciteren is een stuk leuker. Tijdens het sollicitatie-café kan dat en krijg je tips van professionals over onder andere het schrijven van een goede sollicitatiebrief. In 2019 hebben we in samenwerking met Incluzio al een aantal sollicitatie-café's georganiseerd. We hebben sommige deelnemers één keer gezien, maar anderen komen iedere maand weer terug. We bemiddelen binnen ons netwerk en adviseren over de stappen die kunnen worden genomen.

We hebben al wat successen kunnen vieren. Maar het is vooral fijn om ook elkaar te helpen en betrokken te zijn. Ook dit najaar organiseren we weer een aantal bijeenkomsten in de Sterrentuin, namelijk op 24 september, 22 oktober en 26 november van 10 tot 1 uur. Kom ook en ervaar wat wij voor je kunnen betekenen.

Deelnemers van het sollicitatie-café worden ook uitgenodigd voor de informele borrel die we maandelijks organiseren in Brasserie Park. Tijdens de borrel ontmoeten de deelnemers die de afgelopen jaren hebben meegedaan aan Job Buddy elkaar. Inmiddels zijn de meeste deelnemers al weer aan het werk. De mensen die nog op zoek zijn naar werk worden ondersteund en men kan gebruik maken van elkaars netwerk. Daarnaast vinden de Job Buddy's het prettig om met elkaar in contact te blijven en dat wordt dan ook mogelijk gemaakt tijdens de zogenaamde Job@Park. De eerstvolgende borrel is op donderdag 12 september van 17.30 tot 19.00 uur. Kom ook eens langs.

Wil je meer informatie over Stichting Job Buddy en over het sollicitatie-café en/of Job@Park? Kijk dan eens op onze website www.jobbuddy.org Meer informatie kun je ook opvragen door een mailtje te sturen naar Astrid Selier astrid@jobbuddy.org Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen.


Speelgoedbeurs in De Buit

tweedehands n Voor wie op zoek is naar leuk speelgoed voor een vriendelijke prijs is er zaterdag 14 september van 11.00 tot 15.00 uur een tweedehands speelgoedbeurs in De Buit aan de Buitenhoflaan 1 (zij-ingang rechts) in Leiderdorp. De beurs wordt georganiseerd door de vrijwilligsters van het voormalige winkeltje uit de Sterrentuin. Inbrengen van speelgoed voor deze beurs is niet mogelijk, dan kan weer bij de editie van op 9 november in gebouw Dwars.