Het internationale Velocitas toernooi in 2018. | Foto: Willem Zwanenburg
Het internationale Velocitas toernooi in 2018. | Foto: Willem Zwanenburg Foto: Willem Zwanenburg

Velocitas maakt zich op voor internationaal korfbaltoernooi

korfbal n Leiderdorpse korfbalvereniging Velocitas is bijna klaar met de voorbereiding voor het Internationale korfbaltoernooi. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus, een week voor de start van het korfbalseizoen.

Het is alweer de 43e editie van het Internationale Velocitastoernooi. Met onder andere teams uit Engeland en Duitsland krijgt de puur Hollandse sport wel een heel internationaal tintje.

Of de internationale bezoekers kans maken op de titel, valt echter nog te bezien. De afgelopen twee jaar wist Velocitas zelf het toernooi te winnen.

Aldrik Frik toernooi

Naast het internationale Velocitastoernooi organiseert Velocitas binnenkort een tweede bijzonder toernooi: op 14 september vindt de eerste editie plaats van het Aldrik Frik toernooi voor G-teams. Het toernooi voor mensen met een verstandelijke beperking draagt de naam van de vorig jaar overleden Aldrik Frik, jarenlang coach van de G-teams van Velocitas. Onder zijn leiding werd het G-team van Velocitas tweemaal nationaal kampioen.


Kinderen leren schaken bij SV Leiderdorp

schaken n Op woensdag 4 september gaat het nieuwe schaakseizoen van start bij de jeugdafdeling van SV Leiderdorp. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar voor nieuwe leden.

De jeugdafdeling van SV Leiderdorp organiseert haar wekelijkse clubavonden op woensdagavond in het schoolgebouw van School Kastanjelaan, Kindcentrum De Brink, aan de Kastanjelaan 6. Aanvang 18.30 uur, einde tussen 19.30/19.45 uur (voor de jongsten) en 20.00 uur. Onder leiding van de jeugdleiding worden de kinderen wegwijs gemaakt in de regels van het schaakspel. Na de instructie, die ongeveer een kwartier in beslag neemt, komen de borden en stukken op tafel en wordt er geschaakt.

Bij SV Leiderdorp kun je goed leren schaken. De vereniging heeft één van de grootste jeugdafdelingen van Nederland (ruim zeventig jeugdleden!) en behoort al jaren tot de vaderlandse top wat prestaties betreft. Maar ook wie iets minder getalenteerd is, komt tot zijn of haar recht bij SV Leiderdorp.

Op woensdag 4 september start de nieuwe beginnerscursus. Er wordt begonnen aan de opleiding voor het diploma stap 1 dat aan het einde van het seizoen behaald kan worden. Natuurlijk mogen nieuwe leden eerst een paar avonden 'proefdraaien' alvorens tot een lidmaatschap wordt overgegaan. Voor kinderen die op woensdagavond zijn verhinderd, is er een alternatief: op woensdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur in de eerder genoemde locatie. Ook deze woensdagmiddag-groep start op woensdag 4 september.

Neem voor meer informatie contact op met Roald Vahl via e-mail r.vahl@hetnet.nl.


De Spotvogels klaar voor nieuwe seizoen

badminton n Op zondag 8 september start het nieuwe seizoen van de Leiderdorpse badmintonclub de Spotvogels. Er is plek voor nieuwe leden. Aanmelden kan via de website www.spotvogels.nl/lid. Het is mogelijk een proefabonnement te starten om kennis te maken.

Afgelopen seizoen was succesvol voor BC de Spotvogels, met onder meer een kampioenschap voor het vrouwenteam in de Voorjaarscompetitie. Nu de zomerstop bijna voorbij is, staat de club in de startblokken om de competitiespelers en de jeugd, door goede en gerichte trainingen, klaar te stomen en de recreatieve spelers een fijn en sportief seizoen te bieden. BC de Spotvogels is een kleine vereniging met 57 leden die bekend staat om zijn gezelligheid, sportiviteit en activiteiten. Het dagelijks bestuur bestaat uit George-Jan le Roy (voorzitter), Irma Schijf (secretaris) en Petra Borreman (penningmeester). De Jeugdzaken worden gecoördineerd door Maureen Westerkamp en de technische zaken door Martin Woudstra. En vorig jaar hebben 25 vrijwilligers zich ingezet voor de vereniging, wat de betrokkenheid aangeeft.

Sponsors zijn altijd welkom bij BC De Spotvogels. Als tegenprestaties kan tijdens activiteiten bekendheid gegeven worden aan de bedrijfsnaam van de sponsors. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via e-mail info@spotvogels.nl of tel. 06 21526576.

Een trainingsavond van De Spotvogels. | Foto: PR