Koffie-inloop

gezelschap n Zondag 1 september start het nieuwe seizoen van de koffie-inlopen voor alleengaanden van 11.00 tot 13.00 uur bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. De koffie-inlopen zijn elke eerste zondag van de maand. Aansluitend gaan sommigen vaak nog iets gezamenlijk ondernemen, dat ontstaat vaak spontaan.

Iedereen die alleen is en gezelschap zoekt, is welkom. Bezoekers worden begroet bij de ingang, niemand wordt aan zijn lot overgelaten.


Klaverjas- en sjoelavonden

zijlkwartier n Buurtvereniging Zijlkwartier bestaat in 2020 vijfenzeventig jaar. Zo oud is ook al de kaartclub van de Leiderdorpse buurtvereniging. Elke dinsdagavond het hele jaar door, met uitzondering van de feestdagen, kunnen alle kaartliefhebbers gezellig komen klaverjassen in het verenigingsgebouw aan de Van der Marckstraat 19. Gemiddeld wordt met twaalf tot dertien tafels gekaart. Het is mogelijk mee te doen met een competitie, die loopt van begin september tot eind april. Maar ook wie gezellig een avondje vrij wil kaarten is welkom.

De aanvang van de kaartavonden is 20.00 uur en het inleggeld bedraagt € 3,00 p.p. Op de kaartavonden is ook altijd een loterij. Op de dinsdagavond wordt bovendien gesjoeld.

Eén keer per maand op de zaterdagavond is er een koppelklaverjasavond en in april en november een klaverjasmarathon van 14.00 uur tot 23.00 uur, onderbroken door een gezamenlijke maaltijd.

Het klaverjassen en sjoelen heeft een eigen commissie, die onder leiding staat van Paul Overdijk. Hij is ook de contactpersoon voor meer informatie, bel daarvoor 06-43469088.


Leesgroep Duits

Literatuur n In de leesgroep Duits in Leiderdorp zijn plaatsen vrij. De leesgroep is bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in de Duitse taal en literatuur. De groep maakt een keuze uit de boekenlijst van leesclub-organisatie Senia. De boeken worden in de Duitse taal besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen. Zes maal per seizoen komt de groep bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Meer informatie: Insa Mantel, T. 06-54355789, E. mantel@ziggo.nl.


Teken- en schilderles

Atelier n Van september tot en met december is er elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur teken- en schilderles te volgen in het Atelier aan de Winkelhof 7 in Leiderdorp. Docent is Agnes van Galen.

Er wordt gewerkt met potlood, acryl- of aquarelverf of olieverf (op waterbasis). Iedere cursist werkt op eigen niveau en kiest zelf het materiaal dat hem of haar het beste ligt of juist uitdaagt. De focus ligt op het ontspannen werken en met plezier vorderingen maken in de eigen ontwikkeling.

Parkeren is gratis en de ruimte is goed bereikbaar voor rolstoelen. Bel of mail voor aanmelden en informatie met 06 20087155 of Agnes@solcon.nl (o.v.v. Schilderles).