Kinderen kunnen zelf een pijl en boog maken tijdens de Leidse Hooidagen. | Foto: Buro JP
Kinderen kunnen zelf een pijl en boog maken tijdens de Leidse Hooidagen. | Foto: Buro JP Foto: Buro JP

Koffie, van boon tot Barista

lezing n Op dinsdagmorgen 3 september vertelt 'Mister Coffee' Ed Krijgsman in het verenigingsgebouw van Buurtvereniging Zijlkwartier het verhaal over het leven van een koffieboon. De lezing wordt georganiseerd door het Vrouwen Netwerk Zijlkwartier.

Dat koffie uit de koffieboon gemaakt wordt, weten we natuurlijk allemaal. Maar wat gaat daaraan vooraf? Hoe komt de beste en lekkerste koffie hier? Hoe weten we dat de koffieplant van onze koffie verbouwd is door boeren die er goed voor worden betaald en niet uitgebuit worden?

Lekker koffie zetten is ook nog een hele kunst, net zoals de koffie op een mooie manier serveren: de cappuccino met een laagje schuim van de juiste consistentie en dikte en de espresso precies sterk genoeg.

De lezing is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Toegang voor leden van het Vrouwennetwerk is gratis, niet leden betalen € 3,00. Aanmelden is niet nodig. Koffie en thee is voor eigen rekening. Bel of mail voor meer informatie met Agatha Kwant via tel (071) 5894655 of e-mail akwalub@casema.nl.


Buiten-avonturen tijdens Leidse Hooidagen

natuurfeest n Stap in het weekend van 31 augustus en 1 september op de fiets en beleef de Leidse Hooidagen dit jaar in Polderpark Cronesteyn. Tijdens het leukste natuurfeest van Leiden kunnen kinderen 25 buiten-avonturen beleven. Dit jaar zijn er naast populaire klassiekers als wol vilten, broodje bakken en pijl en boog maken, zo'n 11 nieuwe activiteiten te doen.

Dit jaar kun je voor het eerst een blotevoetenpad betreden, 'De bodem in' met Hortus Botanicus, is er een boerderij-proeverij en kun je schilderen met de natuur. Ook is er meer aandacht voor techniek en duurzaamheid. Speel bijvoorbeeld het afvalspel bij Ekoplaza of ontwerp jouw stad van de toekomst. Ben je 9 jaar of ouder en heb je zin in een echte uitdaging? Zorg dan dat je je op de dag zelf snel aanmeldt bij de Nature Escape Room. Op 1 september kun je stadsgrachten-specialist Aaf Verkade ontmoeten en met haar 'een duik nemen in de onderwaterwereld' bij de slootjes-safari.

De nieuwe locatie bevindt op het weiland direct tegenover de hoofdingang van De tuin van de smid, die dit jaar ook de horeca verzorgt. Meer informatie: www.leidsehooidagen.nl Laatste nieuws: facebook.com/leidsehooidagen.