Afbeelding
Foto: Buro JP

Markt, optredens en attracties

n Zaterdag 7 september, 11.00 - 21.00 uur

feest n Jaarmarkt Leiderdorp beleeft haar tweede editie op zaterdag 7 september. Tussen 11.00 en 21.00 uur is het feest in het dorp, met een markt op de Laan van Berendrecht en diverse optredens in Winkelhof en op het Winkelhofplein.

Jaarmarkt

De jaarmarkt, die zich uitstrekt over de Laan van Berendrecht en doorloopt in winkelcentrum Winkelhof, start om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. In vergelijking met de eerste editie in 2018 zijn er een aantal opvallende veranderingen. Zo start de markt nu twee uur vroeger en er is meer aandacht voor verkoopwaren. Tot 17.00 uur zijn op de jaarmarkt veel aanbiedingen te vinden. Er zijn onder andere (woon-)accessoires, kleding, dierenartikelen en sieraden te koop.

Nieuw is verder dat de jaarmarkt dit keer ook in winkelcentrum Winkelhof plaatsvindt. Tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren de lokale winkeliers zich met kramen. Verder is daar het Jaarmarkt Prijzenfestival, is er tussen 15.00 en 16.00 uur een meet-and-greet met Youtuber Sterre Koning en treedt Wesley Klein om 16.00 uur op.

Pleinen

ActiVite heeft op de jaarmarkt een zorgplein ingericht en is er een autoplein te vinden. Nieuw is het cultuurplein, waar bezoekers terecht kunnen voor een kopje koffie, ook zijn daar diverse optredens.

Ter hoogte van winkelcentrum Santhorst is het 'FloreoKids / PicNic kinderplein'. Op dit plein kunnen kinderen gratis knutselen en spelletjes spelen. Zo staat er onder andere een voetbalspel en is er een springkussen.

Op het Winkelhofplein zijn de hele dag optredens. Meer daarover elders op deze pagina.

Foodtrucks

De foodtrucks zijn dit jaar te vinden bij het Winkelhofplein, zo kun je tijdens de optredens genieten van een lekker hapje. Je kunt er onder andere patat, hamburgers, saté en poffertjes kopen. Ook is er een foodtruck met veganistische hapjes.

Ecoglazen

Jaarmarkt Leiderdorp is het eerste Leiderdorpse evenement dat met ecoglazen werkt. Haal je een drankje, dan moet je een ecoglas halen. Hiervoor betaal je 1 consumptiemunt (zie elders op deze pagina) borg. Het glas kun je de hele dag gebruiken, iedere keer dat je een nieuw drankje haalt krijg je een schoon ecoglas. Als je naar huis gaat, kun je het ecoglas bij de kassa inleveren en krijg je 2,75 euro terug. Je kunt je glas ook doneren aan Jaarmarkt Leiderdorp. Het geld wordt dan gebruikt voor de organisatie van de volgende editie Jaarmarkt Leiderdorp.

Er zijn dit jaar ook pitchers verkrijgbaar, zodat je een rondje kunt geven.

Consumptiemunten

Op de jaarmarkt wordt gewerkt met consumptiemunten. De munten kosten 2,75 euro per stuk en zijn aan de kassa's op het Winkelhofplein verkrijgbaar. De bar aan het Winkelhofplein en de foodtrucks werken uitsluitend met munten.

Bij de marktkramen kan contant betaald worden, sommige kramen hebben een pin mogelijkheid.


Op de foto's beelden van de Leiderdorpse Jaarmarkt 2018. Linksboven een optreden van OG3NE op het grote grasveld bij Winkelhof, rechtsboven het kinderplein, linksmidden een van de marktkramen, rechtsmidden een van de foodtrucks en onder een overzicht van het drukbezochte kramenlint op de Laan van Berendrecht. | Foto's: Buro JP.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding