De MAX Mobiel. | Foto: PR
De MAX Mobiel. | Foto: PR Foto: PR

Spaans leren

cursus n Vanaf 10 september verzorgt Buurtvereniging Zijlkwartier een vernieuwde cursus Spaans onder leiding van Santiago. Cursisten leren de beginselen en een aantal fijne kneepjes van de Spaanse taal.

Deze nieuwe cursus bestaat uit tien lessen, die gegeven worden op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in een zaal van de buurtvereniging aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. De eerste les is op 10 september.

Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers. Inschrijven kan uitsluitend via een inschrijfformulier dat is aan te vragen via e-mail: buurthuis@zijlkwartier.nl. De kosten voor de cursus (inclusief materiaalkosten en een kopje koffie of thee) bedragen € 85,00.


MAX Mobiel in Vegro winkel

vervoersmiddel n In de Vegrowinkel aan de Simon Smitweg 10 in Leiderdorp staat nu de MAX Mobiel, een ideaal vervoersmiddel voor ritjes in de binnenstad. Een rollator of ander hulpmiddel gaat gemakkelijk achter in en de bestuurder heeft geen rijbewijs nodig. De MAX Mobiel is 100 procent elektrisch, biedt ruimte aan twee personen en kan aan een normaal stopcontact opgeladen worden. Het wagentje heeft een maximale snelheid van 45 km per uur en rijdt 40 à 60 km op een volle accu.

De medewerkers van de Vegro winkel in Leiderdorp staan klaar om uitleg en advies te geven over de MAX Mobiel. Wie een proefrit wil maken, kan het beste vooraf een afspraak maken via tel. 0900 – 2 88 7 66.