LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten en worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Meer betaalbare woningen nodig

Ik zou het heel erg prettig vinden als er toch nog meer aandacht wordt besteed aan betaalbare woningbouw in Leiden en Leiderdorp voor jongeren en ouderen.Starters of laagverdieners komen niet meer aan bod, het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is bijna niet meer mogelijk. Als er dan al panden of mooie oude gebouwen zijn waar iets aan wordt opgeknapt of omgebouwd dan is dit voor studentenhuisvesting of hotels. Er staat al veel over in de krant, maar er verandert niets. Waar blijven de eigen inwoners?

Zo ook in Leiderdorp. Enige tijd geleden las ik op een site dat de Statenhof, een groot kantoorpand dat jaren heeft leeggestaan, wordt omgebouwd. Er komen 206 studentenwoningen. Omdat ik niet bij de inloopavond kon zijn heb ik een berichtje aan de gemeente Leiderdorp gestuurd, maar deze nemen niet eens de moeite om te reageren. Wat kunnen we hier aan doen? Waarom zijn beide gemeenten hier doof voor?

K. van Steenbergen, Leiderdorp

Statenhof wordt Statenhel voor omwonenden

Heeft iemand wel eens 206 feestvierende Buitenlandse studenten gezien en gehoord? Nou ik wel! Ik was tien jaren vrijwilligster bij het International Centre van de Universiteit Leiden. Juist ja, voor de buitenlandse studenten. Ik heb hoogstpersoonlijk gezien wat een enorme bende ze maakten in de huizen waar ze woonden en de geluidsoverlast die ze bezorgden dreunt nog na! En ze kochten allemaal, binnen een week na aankomst in Leiden, een auto om met hun familieleden, die ze lieten overkomen uit hun thuislanden, niet alleen Nederland maar heel Europa te gaan bekijken.

Als het onzinnige plan om 206 studentenwoningen te maken in de Statenhof doorgaat, komt er een nog grotere parkeerchaos dan er nu al is! Het winkelend publiek heeft er maar al te vaak een hekel aan om de parkeergarage van de Winkelhof in te gaan omdat daar dikwijls schade aan hun auto's ontstaat door de te krappe parkeerhavens. Op drukke dagen bij kou en/of regen zijn er nu al te weinig parkeerplekken en parkeert men klakkeloos bij ons voor de deur, zodat de voornamelijk bejaarde bewoners van de woontoren tegenover de ingang van de Winkelhof aan de Engelendaal hun auto's niet kwijt kunnen en wel een kwartier rond moeten rijden om elders een plekje te zoeken, ver van de ingang van hun woning, terwijl ze vaak toch al slecht ter been zijn. SCHANDALIG !

        Fam Koen, Leiderdorp