Vrijwilligers in het zonnetje op 7 september

Vrijwilligersborrel n De eerste zaterdag van september, tijdens de Vriendenfeesten, organiseert Incluzio Leiderdorp een vrijwilligersborrel voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn in Leiderdorp.

Op deze manier wil de welzijnsorganisatie de vele vrijwilligers in het dorp in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar.

De vrijwilligersborrel wordt gehouden op zaterdag 7 september van 16.00 tot 18.00 uur in de grote tent op het centrale veld in park De Houtkamp. Vrijwilligers die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen zich inschrijven bij de balie van Incluzio in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110G. Wie is ingeschreven, kan 7 september tussen 11.00 en 17.00 uur bij de kraam van Incluzio Leiderdorp vier consumptiebonnen én een bon voor een gratis warme hap ophalen.

Incluzio hoopt heel veel vrijwilligers te kunnen inschrijven en op 7 september te begroeten bij de grote tent in De Houtkamp.


Herkenningsapps voor planten en insecten

natuur n De Leiderdorpse IVN werkgroep, de vereniging voor veldbiologie KNVV en Naturalis 'Ontdek natuur in je buurt' organiseren op maandag 2 september in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp een informatieavond over het gebruik van telefoonapps bij het herkennen van planten en insecten.

De smartphone kan een prima hulpmiddel zijn voor wie het leuk vindt om tijdens het wandelen de natuur beter te leren kennen en tegelijkertijd bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Op 2 september wordt besproken welke apps het meest geschikt zijn om achter de namen van planten en/of dieren te komen en hoe ze gebruikt moeten worden. Er wordt zo nodig ook hulp geboden bij het installeren van de apps. Vanzelfsprekend moeten bezoekers van de avond hun smartphone meenemen. Het is handig als met de telefoon al een paar natuurfoto's gemaakt zijn, zodat die meteen gebruikt kunnen worden. .

De avond is van 19.30 -21.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via e-mail maddyvanholland@ziggo.nl. Het MEC Leiderdorp is gevestigd in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110.


Oud-wethouder                         Jan den Boeft overleden

Prof. dr. Jan den Boeft is op 10 augustus overleden. Hij is 84 jaar geworden.

Jan den Boeft was van 1978 tot 1986 lid van de Leiderdorpse gemeenteraad voor het CDA. Van 1986 tot 1990 was hij wethouder van Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Milieu en Verkeer.

Den Boeft was in wetenschappelijke kringen bekend om zijn kennis van de klassieke talen, in het bijzonder Latijn. Hij was hoogleraar aan de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht. Van 1986 tot 2015 was hij actief voor het internationaal wetenschappelijk tijdschrift Vigiliae Christianae, waarvan hij in 1989 een van de hoofdredacteuren werd.

Jan den Boeft, die de laatste jaren in Leiden woonde, werd in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.