222 kinderen doen mee aan 33ste Voetbalstart

voetbal n De 33ste Rabobank Voetbalstart bij RCL is helemaal volgeboekt. 222 kinderen in de basisschoolleeftijd gaan zich in de laatste week van de zomervakantie, op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus, op de velden van de Leiderdorpse voetbalclub in De Bloemerd lekker uitleven met allerlei spel- en trainingsvormen.

Er doen niet alleen RCL-leden mee, maar ook kinderen die lid zijn van een andere club of gewoon kinderen die heerlijk met vriendjes of vriendinnetjes drie dagen plezier willen maken.

Ruim honderd vrijwilligers zijn in touw om er weer een fantastisch evenement van te maken. De kinderen zijn ingedeeld in 24 teams die ieder twee of drie begeleiders hebben. Daarnaast zijn er smeermoeders die elke dag een heerlijke lunch klaarmaken en trainers die de diverse sportieve onderdelen verzorgen.

Na de spectaculaire opening op de woensdagochtend, die dit jaar verzorgd wordt door eerste elftalspeler Thom Wijnalda, worden speelse techniektrainingen gedaan. Verder is er de meerkamp met onderdelen als penalty schieten, goal schieten, aanvallend schieten en latje trap. Ook is er woensdag en donderdag een klein 4 tegen 4 toernooi. Vast onderdeel is dat er op woensdagmiddag en donderdagmiddag gezwommen wordt in zwembad de Does.

Op vrijdag is er een groot toernooi. Voor de lekkere trek staat er dan een popcornkraam, in de middag is IJscafé Danice aanwezig met een ijkraam en hoofdsponsor Rabobank zorgt voor diverse activiteiten.

De Voetbalstart wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning, in geld of natura, door vele bedrijven uit Leiderdorp en de regio.


Inschrijving geopend voor 10e Christa's Ride

fietsen n Op zondag 8 september wordt voor de tiende keer de sportieve én familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride gefietst. 's Ochtends is er bovendien de Christa's Dikkebandenrace. Voorinschrijven kan nu al via www.christasride.nl.

Er is de keuze tussen een familiefietstocht van 25 kilometer en een toertocht van 75 kilometer. De kortste route maakt een rondje om Leiderdorp, de lange route voert door de mooiste delen van het Groene Hart. De deelnemers treffen slechts één verkeerslicht en dit werkt niet op zondag. Lekker doorfietsen dus.

Deelnemers aan de fietstochten zijn vanaf 9.45 uur welkom bij de skeelerbaan aan de Boomgaardlaan 18 in het Leiderdorpse Weteringpark, de tochten starten om 10.35 uur (toertocht) en 10.40 uur (familietocht). Meedoen kan individueel, met een team of met een bedrijfsteam. Wie de 25 kilometer fietst betaalt 7 euro, voor de 75 kilometer wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. Wil je als bedrijfsteam de Ride fietsen dan zijn er verschillende extra's bovenop de standaardservices per afstand. Neem contact op met de organisatie voor meer informatie.

Nadat de fietstochten zijn vertrokken, is er voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud de Christa's Dikkebandenrace. Op de skeelerbaan meten de kinderen hun krachten in vier leeftijdscategorieën. De winnaar mag zich een jaar lang 'Leiderdorps Kampioen' noemen en krijgt natuurlijk een mooie prijs.

Meedoen kan op je eigen (stads)fiets of mountainbike. Deelname is gratis.

Meer dan fietsen

De Christa Mensert Memorial Ride is een sportevenement dat gezond bewegen promoot, de regio bekender maakt en bovendien een steentje bijdraagt aan de strijd tegen longvlieskanker, beter bekend als asbestkanker. De Christa Mensert Memorial Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan deze nog ongeneeslijke ziekte.

Kijk voor meer informatie op de website www.christasride.nl.


Bridgen in de Eendenkooi

bridge n Het nieuwe bridgeseizoen in de Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk start begin september.

Al bijna 40 jaar speelt bridgeclub Sans Dispute op elke maandag van 19.45 tot ongeveer 23.00 uur bridge in verschillende lijnen en op verschillende niveaus in het multifunctioneel centrum aan het Kooikersplein. Het seizoen loopt vanaf september tot eind mei.

Hoewel gespeeld wordt in competitieverband, staat de gezelligheid voorop. Voor bridgers die nog nooit of weinig in een vereniging gespeeld hebben, is er een aparte C lijn.

Op 9 september begint de competitie, maar op 2 september is er een inspeelavond waarop mensen die wel eens kennis willen maken met de spelers en met de vereniging van harte welkom zijn. Wel graag even aanmelden op e-mailadres geberg4@gmail.com. Bel of mail voor meer informatie met J. Vroonhof via (071) 589 1626 of johan@vroonhof.nl.


Bowlen met visuele beperking

bowlen n Sporten met een visuele beperking lastig? De bowlers van de Oogvereniging bewijzen dat het kan! Op zaterdag 14 september 2019 start het 40e bowlingseizoen voor leden van de Oogvereniging. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er tussen 10.30 en 12.00 uur gespeeld in Bowlingcentrum de Menkenhal in Leiden. De kosten voor een seizoen bedragen 35 euro voor leden van de vereniging en begeleiders. Aanmelden is mogelijk tot 15 augustus via https://www.oogvereniging.nl/groepsagenda/bowlen-in-leiden/.