Deelnemers aan de Olympische afstand naderen de eerste keerboei.| Foto: J.P. Kranenburg
Deelnemers aan de Olympische afstand naderen de eerste keerboei.| Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Goede tijden maar geen records

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Bij de mannen won Thomas Cremers uit Elst in 1 uur 2 minuten en 23 seconden, nummer 2 werd Wouter Dijkshoorn uit Amsterdam (1.03.12) en derde Sven Strijk uit Bodegraven (1.04.52). Het winnende drietal kwam met enige achterstand op de kopgroep uit het water maar wist dat om te zetten in een voorsprong door op het fietsonderdeel perfect samen te werken, vertelt Fakkeldij.

De snelste vrouw was Christina Draijer uit Zeist in 1.15.32, die werd gevolgd door Hilde Pape uit Den Haag (1.17.11) en Anne Lisa Bruinen uit Maastricht (1.18.23). De snelste Leiderdorper was Maarten de Fockert die 1.24.45 klokte.

Sprintafstand

Bij de reguliere sprintafstand en de Olympische afstand konden dit jaar geen records genoteerd worden. Wat ook niet te verwachten was met de harde wind, die met name op het fietsonderdeel voor extra uitdaging zorgde.

De sprint was een prooi voor Nick van Ingen uit Dordrecht, de nummer 2 van vorig jaar, die finishte in 1.04.49. Zijn naaste concurrent, Hidde Weersma uit Spijkenisse, de nummer 3 van 2018, kwam 3 minuten en 40 seconden later over de streep. Nummer 3 werd Rinse van de Ouwelen uit Monnickendam in 1.09.54. De eerste Leiderdorper, André Schaap, greep net naast het podium: hij werd vierde in 1.10.58.

Bij de vrouwen won Cindy Brussé uit Aalten met overmacht. Zij was met 1.17.07 bijna drie minuten sneller dan Kyra Meulenberg uit Zeist die op haar beurt weer bijna drieënhalve minuut sneller was dan de nummer 3, Wietske Bogaerts uit Horssen.

Olympische afstand

Op de Olympische afstand kwam Pascal Valentijn uit Ter Aar als eerste over de finishlijn. Hij legde de 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen af in 2 uur, 5 minuten en 47 seconden. Hier was het zilver voor Kelvin van der Doe uit Amsterdam (2.06.24) en het brons voor Dennis van der Spoel uit Hoofddorp (2.08.18).

Net als vorig jaar won Annika Spronk uit Standdaarbuiten bij de vrouwen. Zij liet een eindtijd van 2 uur, 26 minuten en 9 seconden noteren, ruim anderhalve minuut sneller dan de nummer 2, Sophie Engels uit Rotterdam. Derde werd Shanon Verstegen uit Den Haag in 2.30.17.

Puzzelen

Komend najaar gaat de Triathlon Commissie van ZVL plannen smeden voor de 28ste editie van de Triathlon Leiderdorp. In november wordt bekend of de Triathlonbond in 2020 wèl een nationale wedstrijd aan Leiderdorp gunt. "En dan wordt het puzzelen om te proberen zoveel mogelijk leuke onderdelen in het programma op te nemen", kijkt Fakkeldij vooruit

Het zou overigens zomaar kunnen dat de vaste datum van de tweede zondag in augustus volgend jaar een week of twee naar achteren verschuift. Nu viel het evenement precies middenin de zomervakantie - die volgend jaar ook weer laat valt -, waardoor het aantal inschrijvingen tegenviel en de organisatie bleef zitten met een gat in de begroting. Wat wel op te vangen is, geeft Fakkeldij aan, maar je moet het niet een paar jaar achter elkaar hebben.

Zie triathlonleiderdorp.nl voor alle uitslagen.


Hardloopevenement langs de Vliet

hardlopen n Op 1 september wordt voor de 44e keer de Vlietloop Voorschoten georganiseerd.

De deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van 5 kilometer, 10 kilometer of 10 Engelse mijl. Voor de kleintjes is er wedstrijd over 2 kilometer. Na de start in de Voorstraat voert de route langs de prachtige Vliet en de korte Vliet naar Leiden en weer terug.

Vorig jaar is de Vlietloop een samenwerking aangegaan met de Trombosestichting, eveneens gevestigd in Voorschoten. Het is de bedoeling het werk van de stichting te steunen. Kijk voor meer informatie op de website www.vlietloop.nl.

Ook voorinschrijven kan via die website. Voor kinderen die de 2 kilometer willen lopen is dat gratis, voor de andere afstanden met korting. Inschrijven kan ook op 1 september vanaf 10.00 uur in sporthal de Vliethorst. Alle lopers krijgen een medaille. Informatie over parcours, tijden, afstanden en inschrijfgeld is te vinden op de website.

De start van de Vlietloop 2018 in de fraaie Voorstraat. | Foto: PR