Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 15 augustus, 14.00 uur

LION

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta; duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen, waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Donderdag 5 september, 20.00 uur

EVERYBODY KNOWS

De in Argentinië woonachtige Laura keert samen met haar twee kinderen voor een bruiloft terug naar haar geboortegrond. Het familiefeest na afloop van de huwelijksvoltrekking krijgt een dramatische wending wanneer de dochter Irene kort na een mysterieuze stroomstoring spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Al snel rijst het vermoeden dat het tienermeisje is ontvoerd door iemand op het feest.

Zondag 8 september, 20.00 uur

THE BIG SHORT

The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt deze crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien: de naderende instorting van de wereldeconomie.

Donderdag 19 september, 14.00 uur

EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE.

De negenjarige Oskar ontdekt een sleutel in een vaas in een kast. De sleutel behoort toe aan zijn vader; daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past deze?

Dit is het begin van een zoektocht van Oskar en een amateurdetective door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl.

Toegang € 7,50, donateurs € 5,00. Betaling contant aan de zaal.


Nieuws van de LVU

n Een heerlijk zomerprogramma

educatie n De LVU biedt u in de tweede helft van augustus een heerlijk, interessant en ontspannend zomerprogramma van creatieve workshops en leerzame excursies. Hieronder een greep uit het aanbod.

Buiten schilderen - In de inspirerende omgeving van de Heemtuin (bij slecht weer binnen aan de Splinterlaan 156) maakt u een schilderij, aquarel of tekening.

Donderdag 22 augustus en maandag 26 augustus, 10.00 – 12.30 uur.

Middeleeuwse tuinen en geneeskrachtige kruiden - Twee rondleidingen, met talloze verhalen over middeleeuwse tuinen, kruiden en bloemenpracht in het Rijksmuseum van Oudheden en inzicht in medicinale planten waarbij de mens eeuwen lang genezing vond in de Hortus Botanicus.

Vrijdag 23 augustus, 14.00 – 16.30 uur

Aboriginal art en vrije letters - De bijzondere kunst van de Aboriginals wordt in deze workshop gekoppeld aan vrije kalligrafie. Na presen­tatie van heden­daagse Aboriginal art krijgt u een boekje met uitleg over deze cultuur, en dan gaat u zelf creatief aan de slag. Workshop met presentatie en creatief werken, en koffie met een traktatie.
Zaterdag 24 augustus, 9.30 – 13.30 uur

Koken met wilde planten - Met de docente gaat u in de Bloemerd op zoek naar eetbare planten en leert u hoe u deze kunt herkennen en welke delen u kunt gebruiken in de keuken. U maakt van wat u heeft geplukt een heerlijke lunch en die eet u gezamenlijk op.

Dinsdag 27 augustus, 10.00 – 14.00 uur

Rembrandt en de Gouden Eeuw - Lezing en bezoek aan de Lakenhal, waar u topstukken van Leidse meesters, zoals Rembrandt, Jan van Goyen en Jan Steen bekijkt tijdens de rondleiding 'Leiden, bakermat van de Gouden Eeuw.

Woensdag 28 augustus, 10.30 – 12.30

Rondvaart 'Geschiedenis van Leiderdorp' - Op, zo hopen wij, een mooie zomermiddag vaart u rond Leiderdorp over Oude Rijn, Does en Dwarswatering, en hoort u het verhaal over de geschiedenis van Leiderdorp. De LVU schenkt u 'bubbels' met 'knabbels'. In samenwerking met het Leiderdorps Museum.

Donderdag 29 augustus, 14.00 – 15.30 uur

Heerlijk ontspannen met Tai Chi - U kunt nog meedoen aan ontspannende Tai Chi-lessen op zaterdag 24 en 31 augustus van 10.30 tot 11.30 uur, tegen speciale zomerprijzen: slechts € 6 per les.

Informatie en aanmelding: kijk op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, stuur een e-mail naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp (in de vakantie geopend op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur).