Tussen het huttenbouwen door genieten van een verkoelende artificiële regen. | Foto: J.P. Kranenburg
Tussen het huttenbouwen door genieten van een verkoelende artificiële regen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

'Hamers neer, even wat drinken'

Huttenbouwen n Op het zonovergoten parkeerterrein bij sporthal De Bloemerd klinkt dinsdagochtend gehamer, het gelach van kinderen, de brom van een elektrische zaag en zomerse muziek. Dan een stem door de luidsprekers: "Nu allemaal de hamers neerleggen en even wat komen drinken. Dat is belangrijk. En denk ook aan het insmeren!"

Alexander van der Sel heeft met medeorganisatoren Karin van der Reijden en Régina Dirkse de nodige maatregelen genomen om de 170 kinderen die meedoen aan het driedaagse huttenbouwfestijn zo koel mogelijk te houden in de tropische temperaturen. Elke twintig minuten een drinkpauze, badjes met water waarin sponzen liggen om de fanatieke timmeraars verkoeling te bieden en af en toe een regen uit tuinslangen. De ouders hebben allemaal een mail gehad waarin aangeraden wordt de kinderen zonnebrandolie mee te geven en een hoedje op te zetten. En woensdag en donderdag, wanneer temperaturen boven de 35 graden worden verwacht, is de start een half uur eerder, zodat ook eerder gestopt kan worden.

        Lees verder op pagina 11